LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povratak titule u regiju

EXIT službeno najbolji europski festival!

– Ovim je EXIT ljeto ljubavi 2017. koje se sastojalo od 4 festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s preko 350 000 posjetitelja, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku povijest. – rekao je Dušan Kovačević.

– Ovim je EXIT ljeto ljubavi 2017. koje se sastojalo od 4 festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s preko 350 000 posjetitelja, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku povijest. – rekao je Dušan Kovačević.

Na dodjeli Europskih festivalskih nagrada u Nizozemskoj održano je proglašenje najboljeg europskog festivala. EXIT je pobijedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji od vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milijun glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svjetske glazbene industrije. Njegovi su festivali bili u finalu u čak šest kategorija, a sam EXIT u rekordne tri kategorije, uključujući i osvojenu glavnu nagradu za najbolji veliki europski festival te najboljeg festivalskog organizatora u Europi i nagradu Take a Stand za društveni aktivizam.

– Zaista je nevjerojatan uspjeh nakon samo četiri godine ponovo osvojiti najvažniju festivalsku nagradu na svijetu! I to u najtežoj kategoriji, gdje su najveći europski i svjetski festivali s budžetima i preko deset puta većim od našeg. Ovim je EXIT ljeto ljubavi 2017. koje se sastojalo od 4 festivala u Novom Sadu, Umagu, Budvi i Temišvaru, s preko 350.000 posjetitelja, upisano zlatnim slovima u svjetsku festivalsku povijest. Upravo cijeloj regiji posvećujemo ovu nagradu sa željom da Exitovi, sada već pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rumunjskoj doprinesu da se našom regijom šire poruke ljubavi i prijateljstva. Nagrada Exitu je priznanje i za Sea Star, koji je postigao fantastičan uspjeh da nakon prvog izdanja uđe u najboljih 10 europskih festivala u svojoj kategoriji. Izuzetna je godina iza nas, a u ovoj pred nama su još veći planovi koje će sad biti puno lakše pretvoriti u stvarnost! – ovom je prilikom rekao Dušan Kovačević, osnivač festivala.

EXIT je u konkurenciji za glavnu nagradu bio s drugim europskim festivalskim gigantima, kao što su Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands i mnogi drugi. Ovo je druga po redu šampionska titula koju je osvojio na Europskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine, a svake je godine u najužem izboru za titulu najboljeg. Prethodno je osvojio nagradu za najbolji veliki europski festival na Europskim festivalskim nagradama za 2013. godinu, dok su Britanske festivalske nagrade 2007. godine izglasale upravo njega za najbolji europski festival izvan Velike Britanije. Zanimljivo je da je ovom prilikom trijumfirao i miljenik publike ovogodišnjeg EXIT festivala – Rag'n'Bone Man – koji je proglašen najboljom novom zvijezdom u Europi. Pobjednike bira publika iz cijele Europe i stručni žiri koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a lista dobitnika nalazi se na službenoj stranici

EXIT tim ove godine predstavlja najveći festivalski poduhvat do sada, pod nazivom EXIT Freedom 2018, koji čini čak pet festivala u pet zemalja. Predvodi ih službeno najbolji europski festival EXIT, a prvi na redu je Festival 84 na olimpijskoj Jahorini. Slijede Sea Star u Umagu i Revolution u Temišvaru kao uvertira za najveće okupljanje na mjestu koje čuva titulu, Petrovaradinskoj tvrđavi, dok je za samu završnicu ljeta rezerviran Sea Dance, koji je nagradu za najbolji festival do 40 000 posjetitelja dnevno osvojio prije tri godine Osim EXIT-a, finalisti u svojim kategorijama bili su još i Sea Dance, Sea Star i Revolution.

FOTO: LAA