LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prava

Evo u kojim slučajevima nećete moći jesti na iksicu

Da biste jeli u menzi uz niske cijene obroka, morate ispunjavati određene uvjete, dok u određenom razdoblju nećete moći jesti u menzi bez obzira na to ostvarujete li to pravo.

Da biste jeli u menzi uz niske cijene obroka, morate ispunjavati određene uvjete, dok u određenom razdoblju nećete moći jesti u menzi bez obzira na to ostvarujete li to pravo.

Svakom je studentu, a pogotovo onome s ograničenim budžetom, menza jedno od omiljenih mjesta. Ručak za oko 10 kuna pa čak i manje, teško je nadmašiti (barem cjenovno), osim ako, naravno, naletite na neželjene sastojke poput željeza ili kukaca u jelu. No nećete moći baš u svim situacijama jesti na iksicu.
Vezano: Evo koje su razine prava, što one znače i kako provjeriti stanje na iksici
Naime, da bi student mogao jesti po subvencioniranoj cijeni, treba biti zaveden upis u tekuću akademsku godinu u statusu redovitog studenta od 16. listopada te godine. Također, u menzi jeftino neće proći ni oni koji su stekli manje od 18 ECTS-a u prethodnoj godini na trenutno upisanoj razini, odnosno manje od 36 ECTS-a u prethodnim dvjema uzastopnim godinama.

Oni koji pak ostvaruju to pravo neće moći jesti na iksicu od 16. srpnja do 31. kolovoza jer Ministarstvo znanosti i obrazovanja u tom razdoblju ne subvencionira prehranu bez obzira na to jeste li redoviti student koji je ostvario dovoljan broj bodova. Isto je regulirano člankom 4, stavkom 4. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata. Međutim, u tom razdoblju menze najčešće ni ne rade, izuzev gradova u kojima ostaju ostvarene, ali se obroci naplaćuju po nešto višim cijenama od onih na koje ste naviknuli.
FOTO: STUDENTSKI.HR/TONČI GABELIĆ