LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najgori muški uleti

„E, mala, je l' ti tata lopov?” iliti kako ne uletjeti djevojci

Uleti služe kako bi se lakše prišlo osobi koju ne poznaješ i započeo razgovor. No nekad znaju biti nespretni, a čak i bezobrazni.

Uleti služe kako bi se lakše prišlo osobi koju ne poznaješ i započeo razgovor. No nekad znaju biti nespretni, a čak i bezobrazni.

E, mala, je l' ti tata lopov? Nije? Pa tko je onda ukrao zvijezde i stavio ih u tvoje oči? I tako se djevojci kojoj je ovo upućeno izlazak ponovno pretvorio u hororac. Iz nepoznatog razloga i dalje se čini da je potrebno osvještavati svekoliku mladež da ovakva vrsta uleta nije nešto što djevojke vole čuti i da takve otrcane fraze o onome koji ih izgovara govore više stvari.

Nesigurnost i patetičnost

Prići nepoznatoj osobi nikad nije jednostavan zadatak, ali skupiti hrabrost i onda pitati djevojku Vjeruješ li u ljubav na prvi pogled ili da dođem opet? velik je promašaj i pokazuje samo nedostatak vjere u sebe. Samouvjerenoj i odvažnoj osobi nije potrebno skrivanje iza uvježbanih izlizanih rečenica koje je iskoristilo već mnogo prethodnika u sličnim situacijama.

Manjak kreativnosti 

Sigurno te bole noge jer mi stalno hodaš po mislima. Kao i svaki drugi klasičan ulet, iskorišten je već previše puta i mala je vjerojatnost da će nekome biti simpatičan. U ponavljanju nema ni jedinstvenosti ni spontanosti. Ukoliko se prisjetite popularnog hrvatskog sitkoma Bitange i princeze, sjetit ćete se da je Robert Kumerle damama često prilazio upravo s frazama poput Ja se tebi sviđam, a ti meni? Njegovi pokušaji zavođenja obično su neslavno završavali, a vjerojatno drugačije nije bilo ni u slučajevima momaka koji su u Kumerleu vidjeli uzor.

Seksizam i neodgojenost

Možda ti to nije bila namjera, no priđeš li djevojci s: Mala, je l' ti tata terorist? Jer ti si prava bomba, definitivno ju više vrijeđaš nego što joj udjeljuješ kompliment. Nijedna se žena ne može osjećati dobro kada ju se promatra kao objekt ili kada se aludira na to da u muškarcu traži sponzora. U prijevodu, nemoj djevojkama ulijetati s Inače nisam toliko visok, ali sada sjedim na novčaniku.

Stavimo li generalizacije sa strane, nekim će djevojkama poneki polupatetičan ulet, poput Ja sam Dželo Hadžiselimović, a ti si odabrana, usprkos svemu biti simpatičan, no bolji pristup u svakom slučaju bio bi hrabro prići, pozdraviti (bez maco, mala, dušo i sl), predstaviti se i spontano započeti razgovor. Ako za ovo tek skupljaš hrabrosti, sretno u traženju nekog šaljivog uleta. Predaja kaže da se iz nekih takvih čak dogodio i brak. Međutim, postotak uspjeha s ovakvim izlizanim frazama ipak je prenizak da bi ovaj tekst završio bez napomene koristiti na vlastitu odgovornost.

FOTO: FLICKR