LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učimo zajedno

Društvo za psihološku pomoć traži volontere!

Volonteri će pomoći mladima, steći korisno radno iskustvo i dobiti pisanu potvrdu o sudjelovanju.

Volonteri će pomoći mladima, steći korisno radno iskustvo i dobiti pisanu potvrdu o sudjelovanju.

Društvo za psihološku pomoć objavilo je da traže volontere u svrhu provedbe projekta Učimo zajedno! – podrška djeci i obiteljima s odobrenom međunarodnom zaštitom u integraciji u zajednicu.

Projekt provodi Društvo za psihološku pomoć, a financijsku potporu pruža Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Među ciljevima projekta je pružanje podrške u učenju i integraciji učenicima pod međunarodnom zaštitom, a odvijat će se u četiri zagrebačke škole. Djeci i mladima sudionici će služiti kao prijatelji-mentori, koji će im pomagati i biti podrška u učenju i integraciji.

Prije početka volontiranja volonteri će proći edukaciju i upoznati se s osnovama metodičkog, pedagoškog i psihološkog pristupa, kao i komunikacijskim vještinama i zakonskom regulativom.

Projekt bi se održavao jednim odlaskom tjedno u partnersku školu (ili online susretom) u trajanju od dva školska sata. Volonteri bi se trebali angažirati barem jedno polugodište, a po želji i duže. Partnerske škole su OŠ Jure Kaštelana, OŠ Pavleka Miškine, OŠ Lovre pl. Matačića i OŠ braće Radić.

Volonteri će na programu steći znanja i vještine korisne za budući rad, posebno za poziciju psihologa/pomagača. Također, završetkom programa dobit će pisanu potvrdu o sudjelovanju na edukaciji i volonterskom programu.

Prijaviti se možeš preko Google Form obrasca.
FOTO: UNSPLASH