LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabavno-edukativna manifestacija

Dan društvenih igara: igranje s „Igranjem”

Posjetitelji „Dana društvenih igara”, zabavno-edukativne manifestacije, imat će priliku odigrati neke od preko 100 igara iz kolekcije Udruge „Igranje”.

Posjetitelji „Dana društvenih igara”, zabavno-edukativne manifestacije, imat će priliku odigrati neke od preko 100 igara iz kolekcije Udruge „Igranje”.

Udruga Igranje organizira 13. Dan društvenih igara, a održat će se 15. rujna u prostorima Vintage Industrial bara. Ova već tradicionalna manifestacija okuplja brojne ljubitelje društvenih igara – od onih kojima je to praktički svakodnevica i koji igraju složenije igre do pojedinaca ili obitelji koji tek otkrivaju ovaj svijet.

Od 11 do 20 sati posjetitelji će imati priliku odigrati neke od preko 100 igara iz kolekcije Udruge Igranje te kupiti igre, stripove i knjige, a nakon 20 sati oni najustrajniji zabavu mogu nastaviti u igraonici društvenih igara Meeple's Corner u Ulici kraljice Jelene 8. Na raspolaganju će im se naći brojne nagrađivane igre – od onih idealnih za obitelji s manjom djecom kao što su Catan, Carcassone, Ticket to Ride, Magic Maze, Ice Cool i sl. do složenijih u koje spadaju Terraforming Mars, Scythe, Castles of Burgundy, Race for the Galaxy. Za pomoć i informacije moći će se obratiti volonterima Udruge, a imat će priliku i vidjeti najbolje kolekcije figurica i objekata Wahrhammer Age of Sigmar, ultra popularne igre koja predstavlja pravi hobi među boardgame geekovima.

Društvene igre imaju edukativni karakter jer pomažu razvoju brojnih vještina kao što su rješavanje problema, strateško promišljanje, kombinatorika, snalažljivost i slično, a istovremeno predstavljaju odličnu zabavu i kvalitetno druženje s drugim igračima, stoga ne propustite ovu manifestaciju. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna po osobi, a za djecu 5 kuna. Za članove Udruge i njihove obitelji ulaz je besplatan.

FOTO: UDRUGA IGRANJE