LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Muka svakog studenta

Bez puno muke povećajte broj riječi u seminarskom radu uz ovih 6 trikova

Skratite si muke i vodite se našim trikovima.

Skratite si muke i vodite se našim trikovima.

Pisanje seminarskog rada zna biti naporno. Osim što moramo misliti na rok predaje, ono s čime se studenti najviše muče je određeni broj riječi koji treba napisati. Stalno u Wordu stišćemo na word count ne bismo li provjerili jesmo li napokon dosegli tu čuvenu brojku. 

Kako bi zadovoljili broj riječi, studenti na svakakve načine izdužuju rečenice pa stoga postane iz tog razloga može se izvesti zaključak da između te dvije ideje mora postojati izravna i očita veza. Ne brinite, mi vam donosimo šest trikova kako povećati broj riječi u seminarskom radu.

1. Koristite primjere

Pregledajte svoj esej i pronađite bilo koje mjesto na koje biste mogli dodati primjer. Ubacivanje primjera ima dvostruku ulogu. Osim što ćete time povećati broj riječi, pokazat ćete razumijevanje za temu i to će vaš seminarski učiniti jačim. Također, možete proći kroz rad i potražiti izjave u koje možete umetnuti primjer i potkrijepiti tvrdnju.

2. Iznosite različita gledišta

To je učinkovit način povećanja broja riječi, ali i istodobno poboljšanja kvalitete seminarskog rada. Pišite o tome kako se alternativna gledišta razlikuju od onih kojih ste donijeli u zaključku. To pokazuje da ste uzeli u obzir različita gledišta dok ste pisali rad i donosili zaključke i na taj način ojačali svoj seminarski i dodali ekstra riječi.

3. Koristite citate

Već i ptice na grani znaju da nijedan studentski rad ne može proći bez citata, no ako ih vi niste upotrijebili ili ih manjka, bacite se na traženje citata stručnjaka iz područja o čemu je rad koji mogu podržati vaše mišljenje i znatno pridonijeti povećanju broja riječi bez da se trudite oko smišljanja rečenica.

4. Pojasnite izjave

Kada napišete izjave u svom seminarskom radu, ako umetanje primjera nema smisla, možete pojasniti izjavu tako da umetnete jednu ili više specifičnih izjava kako bi se pojasnila originalna. Najbolji način da to napravite je da slijedite izjavu s Drugim riječima... Osim što automatski poveća broj riječi, pokazuje i da imate razumijevanja za temu o kojoj pišete.

5. Nađite dodatne izvore 

Još jedan način da povećate broj riječi u seminarskom radu je da pronađete dodatne izvore koje niste koristili, a koji bi pomogli vašoj temi tako što bi podržavali izjave i zaključke koje ste naveli te vam bili izvor dodatnih citata. Što više izvora imate, seminarski rad je jači te također ima dvostruku ulogu povećanja broja riječi i poboljšanja kvalitete.

6. Doradite uvod i zaključak

Ako vam sve ovo navedeno nije pomoglo da dosegnete minimalni broj riječi, zadnja slamka spasa vam mogu biti uvod i zaključak, odnosno njihovo dorađivanje. Ako vam je potrebno dodati broj riječi, to je najbolje učiniti da ih dodate u uvod i zaključak nego u tijelo teksta te je to nešto što i profesori preporučuju. 
FOTO: PIXABAY