LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nove tehnologije

Aplikacije koje će vam olakšati studentski život

Ako ste zaboravili na neki važan događaj na faksu, izgubili ste pojam o tome koliko ste puta izostali s nekog kolegija ili pak trebate pomoć pri učenju, pogledajte koje vam aplikacije preporučamo da biste si olakšali učenje i organizaciju.

Ako ste zaboravili na neki važan događaj na faksu, izgubili ste pojam o tome koliko ste puta izostali s nekog kolegija ili pak trebate pomoć pri učenju, pogledajte koje vam aplikacije preporučamo da biste si olakšali učenje i organizaciju.

Svim je studentima njihov studentski život na neki način otežan. Uz sve obveze koje nas čekaju tijekom semestra teško je pronaći vremena da sjednemo i organiziramo si vrijeme. Ipak, nekako smo već pronašli svoju tehniku učenja i način na koji pamtimo informacije koje su nam bitne za ispite i kolokvije. Mi vam donosimo popis aplikacija koje će vam pomoći da si olakšate organizaciju svih obveza i uz čiju ćete pomoć lakše svladati učenje i pripreme za ispite i kolokvije. 

Wolfram|Alpha

Wolfram|Alpha je aplikacija koja služi za pomoć pri učenju. Pokriva sva područja – od fizike, matematike, kemije preko medicine, kompjuterskih znanosti, geografije pa sve do umjetnosti, sportova i glazbe. U sekundi vam može dati odgovore na sva vaša pitanja. Ova se aplikacija za mobitel plaća, ali je korištenje na internetu besplatno.  

GoConqr

GoConqr je aplikacija dostupna za iPhone i Android i – besplatna je. Radi se o digitalnoj platformi koja pruža informacije iz područja matematike, fizike, kemije, ekonomije, medicine, psihologije i mnogih drugih. O ovoj aplikaciji više možete saznati na njihovoj službenoj stranici.

Evernote

Ovo je aplikacija koja će vam olakšati vođenje bilješki. Ima mogućnosti tipkanja, audio snimanja, video snimanja i slikanja. Uz ovu će aplikaciju sve vaše najbolje ideje uvijek biti sinkronizirane. Dostupna je za Android i iPhone.

Todoist

Todoist je aplikacija koja vam ulijeva povjerenje da je sve organizirano i obrađeno, tako da možete napredovati u stvarima koje su vam važne. Aplikacijom dobivate jasan pregled svih zadataka koji su pred vama i uz nju nikada nećete zaboraviti važnost nekog od zadataka.

Business Calendar

Iako svi na mobitelu imamo kalendar u koji je moguće upisati događaje koji nam dolaze, Business Calendar ide korak dalje. Nudi planer događaja i upravljanje zadacima, i to u godišnjem, mjesečnom, tjednom i dnevnom prikazu. Pregledniji je od običnog kalendara i lak za uporabu i snalaženje.

Izostanci

Ovo je najbolja aplikacija za praćenje izostanaka na faksu. Upišite kolegije koje imate i u svaki možete unijeti datume kada ste izostali. Aplikacija ima šarmantan i zabavan dizajn pa je i to još jedan plus. Cilj je aplikacije redovito bilježenje izostanaka i dostupna je besplatno na Google Playu, a link za preuzimanje se nalazi ovdje.

ClearFocus

Ovo je aplikacija za upravljanje vremenom učenja i čini vas produktivnijim. Kada pokrenete timer, ona isključuje vaš internet i onemogućuje vam dolazak obavijesti. ClearFocus mijenja radne sesije s malim pauzama. To će vam omogućiti lakše koncentriranje i povećati produktivnost. Dizajn aplikacije je jednostavan i ne privlači veliku pažnju pa se možete usredotočiti na ono što je bitno. Na ClearFocusu možete promijeniti postavke tako da se bolje slaže s vašim stilom učenja. Dostupna je u App Storeu i Google Playu – besplatno.  

Studentski.hr

Svima dobro poznata aplikacija našeg portala potrebna ti je kako bi u svakom trenutku bio informiran o najnovijim događanjima vezanim uz studentsku populaciju ili kako bi se jednostavno zabavio uz kolumne i šašave fotogalerije dok sjediš u vlaku, putuješ kući i nadaš se da ti se bakica koja upravo sjeda preko puta tebe neće obratiti. 

Forest: Stay Focused

Slična je ClearFocusu, ali joj je cilj ipak drugačiji. Ova aplikacija može vam pomoći da se riješite ovisnosti o telefonu i pomože vam pri učenju. Naime, radi se o tome da posadite malo sjeme u šumi, a nakon nekog vremena to će sjeme prerasti u drvo. Ako ne možete odoljeti svom telefonu i napustite aplikaciju da provjerite Facebook i Instagram, vaše će se stablo osušiti. Tim zanimljivim mehanizmom uspjeha i odgovornosti natjerat će vas da se držite daleko od telefona. Dostupna je za iPhone i Android, a možete ju dodati i na Chrome

Quizlet

Ako volite učiti preko laptopa ili računala, razmislite o ovoj aplikaciji. Quizlet je zabavan program koji će vam olakšati učenje. Možete sami kreirati kvizove i flash-kartice, uz koje dolaze razne igre za pomoć pri učenju.

FOTO: PINTEREST