LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubavni odnosi

6 savjeta kako preboljeti vezu koja nije ni započela

Prije nego što ste odnos definirali kao ljubavnu vezu, druga se strana povukla. Donosimo savjete kako preboljeti tu nedovršenu priču.

Prije nego što ste odnos definirali kao ljubavnu vezu, druga se strana povukla. Donosimo savjete kako preboljeti tu nedovršenu priču.

Biti zaljubljen i provoditi vrijeme s posebnom osobom u životu nešto je predivno. Leptirići u trbuhu, nesvjesno smješkanje, dopisivanja, kave i šetnje postali su ti dio svakodnevice. Šalješ društvu screenshotove razgovora i jedva čekaš prepričati im doživljaje nakon spoja. Nakon nekog vremena više se ni ne smatraš slobodnim/om, ali još nije došlo do the talka – takozvanog razgovora o tome jeste li par ili ne. Očekuješ ga svakog trenutka, ali ploča se okreće. On/a sve rjeđe odgovora na poruke, odbija pozive za druženje i sasvim se drugačije ponaša. Na kraju sve ostaje na svima dobro poznatom seen. Ili na neotvaranju poruke. Želiš popričati o tome, ali druga strana očito je završila s tobom. Kako preboljeti to? 

1. Izbjegavanje te osobe

Nemoj odlaziti tamo gdje sa sigurnošću znaš da ćeš sresti tu osobu. Iako ju želiš vidjeti i vjerojatno joj uputiti opak pogled ili ju uhvatiti nespremnu kako biste razgovarali, nemoj to činiti. Tako će ti samo biti još gore. Nikako se ne trebaš skrivati i bježati od nekoga ili prestati ići na mjesta koja voliš posjećivati, ali neko vrijeme dobro je pritajiti se sa zajedničkog teritorija. Ako je to nemoguće jer se krećete u istom društvu, onda nemoj pretjerivati s alkoholom tijekom zajedničkih druženja i izlazaka kako ne bi došlo do scena svađe.

2. Uklanjanje s društvenih mreža

Nije uvijek najzreliji potez, ali, hej, pa nisi ti taj/ta koji je na kukavički način prekinuo vaš odnos. Ovim potezom manje ćeš se opterećivati oko toga što dotična osoba radi, odnosno lajka, komentira, objavljuje, a pogotovo oko toga ima li nekog novog u svom životu. Koliko god te vuče želja za uhođenjem i igranjem detektiva, nadvladaj to jer tek tada možeš krenuti dalje.

FOTO: Pinterest
 
3. Nemoj kriviti sebe

Jesam li nešto krivo rekao/la? ili Je li problem u meni?propitkivanja su kojima ne samo da ćeš si otežati kretanje dalje nego i uništiti samopouzdanje. Mladoj osobi koja još sazrijeva važno je imati dobro mišljenje o sebi. Ovdje nije riječ o narcisizmu i nepriznavanju vlastitih pogrešaka, nego o zdravom načinu razmišljanja i samopoštovanju. Partner koji neće razgovarati ukoliko mu se nešto ne svidi kod tebe ili postoji neki problem samo bi sputavao tvoj daljnji razvoj i s vremenom ti nabijao komplekse.

4. Objektivnost

Prije svega. Baba s kolačima je prošla i sada je kasno za filozofiranje, ali ne možeš se ne zapitati jeste li ti i ta osoba uopće bili kompatibilni. Naravno da ti se nešto sviđalo kod te osobe ako si se zaljubio/la, ali možeš li zapravo biti zahvalan/na što se nije razvilo nešto više? Ako niste mogli porazgovarati o manjim problemima i prekinuti odnos na pošten način, kako bi tek bilo da ste ušli u vezu. Nije sve što izgubiš gubitak.

5. Pronađi hobi

Zvuči kao klišej, ali odmicanje od rutine provjereno pomaže. Bilo to nešto umjetnički i kreativno ili volontiranje u lokalnim zajednicama – baci se na posao! Ukoliko se već baviš nekim hobijem, probaj se više povezati s ljudima iz tog kruga. Nova poznanstva i nova prijateljstva uvijek dobro dođu, a tko zna – možda i nova ljubav.

6. Ne daj se uvući nazad

Kratko i jasno. Ako osoba ustane iz mrtvih i odjednom se odluči da bi nazad, Dua Lipa ima catchy pravila:

Don't pick up the phone. You know he's only callin' 'cause he's drunk and alone...

FOTO: FACEBOOK