LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novosemestralne odluke

10 laži koje svaki student ponavlja na početku semestra

Kod svakog studenta početak novog semestra idealan je za mijenjanje starih, loših navika. Postoje stvari koje ste barem jednom rekli da ćete promijeniti, no ponekad se sve ne odvije po planu.

Kod svakog studenta početak novog semestra idealan je za mijenjanje starih, loših navika. Postoje stvari koje ste barem jednom rekli da ćete promijeniti, no ponekad se sve ne odvije po planu.

Jednako kao s novom godinom, tako i s novim semestrom dolaze i nove odluke. Ne postoji student koji nije odlučio da će baš od ovog semestra promijeniti cijeli životni stil jer je vrijeme da se pretvori u odgovornu i marljivu osobu. I vi ste odlučili da ćete od ovog semestra pohađati sva predavanja, voditi bilješke, a u pauzama učiti i provoditi manje vremena na kavama. No kako ste odlučili, tako je semestar prohujao, a vaše radne navike ostale su gotovo iste. Donosimo vam listu najčešćih novosemestralnih laži koje nisu zaobišle niti jednog studenta.

Laž br. 1: Pisat ću bilješke na predavanjima!

Jeste li i vi jedni od onih koji svakog semestra ponavljaju istu mantru: pisati ću bilješke na predavanjima? U teoriji vam se to sve čini izvedivo do prvog predavanja kada se nađete u zadnjoj klupi u poluležećem položaju. Možda od sljedećeg semestra?

Laž br. 2: Pročitat ću sve knjige s popisa literature!

S dolaskom novog semestra dolaze i novi popisi literature, a vi ste uzbuđeni i spremni da sve pročitate s tog popisa. Scenarij se obično odvije drugačije, osim što niste pročitali literaturu, u zadnji tren tražite najkraću skriptu kako biste spasili ono što se spasiti da.

Laž br. 3: Sve ću izostanke sačuvati za zadnje tjedne!

Svi znamo da je izostanke na faksu najbolje sačuvati za crne dane ili za uživanje u posljednjim tjednima semestra. Sve je to lijepo u teoriji, a još je ljepše pobjeći na spontanu kavu s kolegama. 

Laž br. 4: Ići ću svaki dan između predavanja u knjižnicu!

FOTO: Pinterest

Opet ste dobili nezgodan raspored i, po svemu sudeći, ostat ćete zaglavljeni na faksu cijeli dan. U tom slučaju najbolje bi bilo da prazan hod iskoristite u knjižnici pišući zadaće ili čitajući literaturu. Vi ste toga svjesni, no praksa je i ovog puta zakazala.

Laž br. 5: Neću čekati 23:59 za predavanje zadaća i seminara!

 FOTO: Pinterest

Tko još ovo radi? Svi! Premda ste imali dovoljno vremena da prikupite svu potrebnu literaturu za pisanje seminarskog rada, vi ste i ovog puta odlučili čekati zadnji tren.

Laž br. 6: Sve kolegije koje mogu riješit ću preko kolokvija!

Ono čega je svjestan svaki student jest to da se kolegiji trebaju rješavati preko kolokvija kako bi što uspješnije i sa što manje stresa očistio godinu. No baš ste nekako zaboravili na sutrašnji kolokvij, a sljedeći ćete vjerojatno prespavati.

Laž br. 7: Ove godine za mene nema jesenskih rokova!

Nema ništa slađe od slobodnog ljeta koje ćete provesti na plaži ne razmišljajući o ispitima koji vas čekaju u devetom mjesecu. Ups...upravo ste pali ispit. Nema veze, ima rokova i najesen.

Laž br. 8: Više neću ostati do kasno na piću jer ujutro imam predavanje!

FOTO: Pinterest

Višesatno ispijanje kave ili piva ritual je svakog Balkanca. Ponekad se ta kava pretvori u četveronožno vraćanje kući. Sve je to u redu dok se ne morate probuditi za dva sata jer imate obavezno predavanje na kojemu morate biti sabrani. Ipak ste se odlučili voditi onom starom: Samo jednom se živi!

Laž br. 9: Od ovog semestra ustajem na prvi alarm!

FOTO: Pinterest

Odgađanje alarma može lako prijeći u naviku. 5 minuta po 5 minuta, a vi već kasnite na predavanje. Sreća za vas jest da se netko dosjetio akademske četvrti.

Laž br. 10: Počet ću redovito vježbati!

FOTO: Pinterest

Menze i nepravilna ishrana najveći su neprijatelj studentima pri gubljenju kilograma i održavanju forme. Odlučili ste ovog ljeta zablistati na plaži, a i znate da tjelovježba pomaže pri koncentraciji. Možda ipak od sutra jer ste danas dogovorili filmsku večer uz jumbo pizzu, a dogovor se mora poštovati!

FOTO: PINTEREST