LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BOKU

Znanstvenicima za istraživanje koronavirusa besplatno dostupni antigeni bečkog sveučilišta

Znanstvenici koji se odluče na korištenje antigena bečkog sveučilišta trebaju se prijaviti putem portala i platiti trošak slanja paketa.

Znanstvenici koji se odluče na korištenje antigena bečkog sveučilišta trebaju se prijaviti putem portala i platiti trošak slanja paketa.

Sveučilište za prirodne resurse i primijenjene bioznanosti u Beču odlučilo je znanstvenicima besplatno na raspolaganje staviti antigene visokog stupnja čistoće za vlastita istraživanja u vezi koronavirusa

Sveučilište se razvojem tih proteina, odnosno antigena, bavilo posljednja četiri mjeseca kako bi identificirali idealne kandidate za potvrdu SARS CoV-2 antitijela u serumu, a trenutno se u njihovoj bazi nalaze dva antigena za dijagnostiku.

BOKU je surađivao s dva instituta kako bi suzili široki izbor mogućih kandidata antigena, a s obzirom na to da je namjera omogućiti što većem broju institucija i znanstvenika upotrebu ovih antigena te da nemaju svi istu tehnologiju, kako bi pravovremeno odgovorili na sve zahtjeve razvili su i online platformu, dok je Amazon potpuno besplatno osigurao odgovarajuće kapacitete za IT infrastrukturu.

Znanstvenici se za antigene mogu prijaviti na portalu BOKU-a, no troškove slanja paketa sami snose. Detalje ovog istraživačkog pothvata možete pronaći ovdje.
FOTO: PIXABAY