LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinsko inženjerstvo

Zanimljivo istraživanje doktoranda MIT-a: Kako stanice tijela reagiraju na infekcije i stvaraju obranu

Otkrio je različite načine na koje tijelo reagira na infekciju i kako se to može iskoristiti za nove terapije.

Otkrio je različite načine na koje tijelo reagira na infekciju i kako se to može iskoristiti za nove terapije.

Konstantin Tzouanas pohađa doktorski studij medicinskog inženjerstva i medicinske fizike unutar Harvard-MIT programa za zdravstvene znanosti i tehnologiju, koji obučava studente za provođenje snažnih istraživanja uz razumijevanje kliničkih pristupa i praksi. Studenti medicine i doktorandi zajedno pohađaju nastavu na MIT-u i na Harvard Medical Schoolu. Tzouanas istražuje kako stanice tijela reagiraju na infekcije i stvaraju obranu. Fokusira se na mikroskopske jedinice – pojedinačne stanice – kako bi shvatio kompleksne biološke procese.

Tzouanas radi pod vodstvom profesora Alexa Shaleka na projektima koji proučavaju kako tijelo reagira na bolesti i stres. Cilj mu je otkriti nove terapije i razumjeti funkcioniranje tijela kao cjeline.

Zainteresirao se za bioinženjering tijekom preddiplomskog studija na Rice Sveučilištu. Njegova strast za znanstvenim istraživanjem i inženjeringom potaknuta je okolinom u Houstonu gdje je odrastao.

Tzouanas također želi pridonijeti svojoj zajednici. U preddiplomskim danima, pomagao je programima koji pomažu studentima u postizanju uspjeha te promovirao znanstveni interes kod srednjoškolaca, piše MIT.

U svom istraživanju, Tzouanas se fokusira na razumijevanje infekcija poput tuberkuloze. Otkrio je različite načine na koje tijelo reagira na infekciju i kako se to može iskoristiti za nove terapije.

Nakon doktorata, planira ostati u akademskom svijetu kako bi nastavio rješavati važne probleme koji povezuju različite discipline.
FOTO: UNSPLASH