LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVE FUNKCIJE

WhatsApp polako postaje društvena mreža, nova proširenja ga čine sličnijim Facebooku

Tvorci WhatsAppa prepoznali su potrebu vlada, transportnih kompanija, brendova i drugih korisnika za novim načinom dijeljenja informacija, a nove funkcije su rješenje za to.

Tvorci WhatsAppa prepoznali su potrebu vlada, transportnih kompanija, brendova i drugih korisnika za novim načinom dijeljenja informacija, a nove funkcije su rješenje za to.

WhatsApp sve više postaje društvena mreža, a tome su se približili i zahvaljujući novoj funkciji koja je dizajnirana za objave koje se šalju velikom broju ljudi.

Slična Twitter Feedu, ova nova funkcija omogućava korisnicima da dijele važne informacije bez gomile odgovora. Očito je da su tvorci WhatsAppa prepoznali potrebu vlada, transportnih kompanija, brendova i drugih korisnika za novim načinom dijeljenja informacija, a kanali bi mogli biti odlično rješenje za to, piše Net.hr.

Novo ažuriranje donosi nekoliko promjena u načinu slanja poruka na koje smo navikli, a jedna od promjena je i "privatni način praćenja suštinskog sadržaja". 

Kanali na WhatsAppu služe kao alat za kreatore sadržaja, pružajući im mjesto za slanje tekstualnih poruka, fotografija, videozapisa, naljepnica i anketa svojoj publici, a nanovo će biti uvedena i mogućnost plaćanja i monetizacije na kanalima, što će omogućiti kreatorima da zarade od svojih objava.

Kanali će biti dostupni za pretraživanje u novom direktoriju, a najnoviji postovi bit će prikazani u posebnom odjeljku. Ova nova proširenja WhatsAppa imaju za cilj pružanje lokalnih obavijesti i praćenje kreatora sadržaja, no ono što je problematično je to da ovaj potez približava WhatsApp formatu koji je veoma sličan Facebooku, što može izazvati neke zabrinutosti među korisnicima.

U svakom slučaju, ova nova funkcija WhatsAppa predstavlja značajan korak prema transformaciji ove aplikacije u društvenu mrežu i otvara brojne mogućnosti za korisnike i kreatore sadržaja.
FOTO: UNSPLASH