LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The World's 50 Best Beaches

VIDEO: Najljepša plaža na svijetu nalazi se u Australiji, a u TOP 50 nalazi se i jedna hrvatska plaža

Više od 750 najpriznatijih i najiskusnijih putopisaca, novinara i stručnjaka glasalo je za ove plaže, a prvoplasirana plaža istaknula se netaknutim snježnobijelim pijeskom i nevjerojatno tirkiznim morem. Na popisu se našla hrvatska plaža koja je 2020. proglašena najboljom europskom plažom.

Više od 750 najpriznatijih i najiskusnijih putopisaca, novinara i stručnjaka glasalo je za ove plaže, a prvoplasirana plaža istaknula se netaknutim snježnobijelim pijeskom i nevjerojatno tirkiznim morem. Na popisu se našla hrvatska plaža koja je 2020. proglašena najboljom europskom plažom.

Najljepša plaža ipak se ne nalazi u Hrvatskoj, a to mjesto pripalo je plaži Lucky Bay u Australiji koja je zauzela prvo mjesto na popisu 50 najljepših plaža na svijetu. Ova prekrasna plaža se ističe svojim čistim pijeskom, tirkiznom vodom i prisutnošću klokana, a najljepšom ju je proglasio portal The World's 50 Best Beaches, koji je objavio popis koji je sastavljen uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži te čistoću i mirnoću mora. 

Više od 750 najpriznatijih i najiskusnijih putopisaca, novinara i stručnjaka glasalo je za ove plaže, a prvoplasirana plaža istaknula se netaknutim snježnobijelim pijeskom i nevjerojatno tirkiznim morem. Proteže se preko 5 km, pružajući posjetiteljima mogućnost da pronađu mirno mjesto i uživaju u prirodnim ljepotama. No, osim prirode, posebnost Lucky Baya su prijateljski raspoloženi klokani koji se mogu vidjeti na plaži.

Na listi sto najboljih svjetskih plaža našle su se i dvije hrvatske plažeOdmah iza nje nalazi se plaža Anse Source D'Argent na Sejšelima koja se može pohvaliti bijelim pijeskom i kristalno čistim morem,a brončanu medalju na popisu zauzima Hidden Beach na Filipinima. Ova skrivena plaža nalazi se iza visokih vapnenačkih litica, nedostupna za posmatranje izvana. Posjetitelji mogu doći do ove male uvale samo čamcem, a nakon toga slijedi plivanje kroz mali otvor. Ono što pruža jedinstveno iskustvo kod posjeta ovoj plaži je kristalno čista i plitka voda okružena bijelim pijeskom i vapnenačkim zidovima s bujnim zelenilom i palmama.

Festival Elvisa Presleyja u Australiji


Osim svjetskih plaža, i jedna hrvatska plaža također se našla na ovom prestižnom popisu. Riječ je o Pasjači u Konavlima koja je zauzela 39. mjesto. Ova skrivena plaža smještena je na teško dostupnom mjestu, gdje se konavoske stijene strmoglavo spuštaju u Jadransko more, a posjetitelji do ove prekrasne plaže mogu doći silazeći niz stube uklesane u stijene.

Prisjetimo se, ova plaža je proglašena je i najboljom europskom plažom na portalu European Best Destinations 2020. godine, a cijeli popis najljepših plaža na svijetu možete pogledati na web stranici portala The World's 50 Best Beaches.
FOTO: UNSPLASH