LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bez oglasa

Uvode se mjesečne pretplate za Facebook, Instagram i TikTok?

Meta je navodno obavijestila kako će opciju mjesečne pretplate korisnicima predstaviti tijekom slijedećih par mjeseci.

Meta je navodno obavijestila kako će opciju mjesečne pretplate korisnicima predstaviti tijekom slijedećih par mjeseci.

Uskoro bi se moglo ostvariti nešto o čemu se priča već duže vrijeme; mjesečne pretplate za društvene mreže TikTok, Facebook i Instagram. Za sada još nije ništa službeno, ali pretpostavlja se kako Zuckerbergova kompanija priprema pretplatu za svoje korisnike, piše Poslovni dnevnik.

Meta namjerava mjesečno naplaćivati 10 eura za verziju Instagrama ili Facebooka na računalima plus dodatnih 6 eura za povezani račun. Preplata za mobilne uređaje iznosila bi čak 13 eura mjesečno. Razlog je taj što bi Meta morala plaćati proviziju za Appleovu i Googleovu trgovinu aplikacijama.


Što uključuje pretplata?

 

Plaćanje pretplate omogućilo bi svim korisnicima pristup verzijama Instagrama i Facebooka bez oglasa. Meta je navodno obavijestila kako će opciju mjesečne pretplate korisnicima predstaviti tijekom slijedećih par mjeseci.


Sličan način razmišljanja

 

Osim Metinih Facebooka i Instagrama, o uvođenju mjesečne pretplate za korisnike razmišlja mladima omiljena društvena mreža – TikTok. Prema Android Authorityju, nekim korisnicima se već počela prikazivati opcija pretplate, no to se trenutno testira samo u SAD-u.

Mjesečna pretplata za TikTok iznosit će 4,99 dolara mjesečno, što je dosta manje nego Metine aplikacije. Besplatna verzija i dalje će biti dostupna za one koji ne žele plaćati pretplatu, ali će ona sadržavati personalizirane oglase.

Osim uvođenja pretplata kako bi još više zaradili na svojim brojnim korisnicima, TikTok je osnovao i TikTok Shop, svoju online trgovinu putem koje korisnici mogu kupovati stvari.

Ukoliko sve ove društvene mreže uvedu pretplatu, ona bi za sve tri mreže iznosila više od 20 eura mjesečno. Pretplata na mobilnim uređajima iznosila bi oko 25 eura mjesečno. Ipak, pretplata ne bi bila obavezna, već bi korisnici mogli i dalje koristiti standardne besplatne verzije.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA