LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba protiv koronavirusa

U susjedstvu kreće masovno cijepljenje studenata u studentskim domovima

Studenti iz Srbije koji se žele cijepiti protiv koronavirusa od sada će to moći učiniti na lokacijama na kojima svakodnevno borave.

Studenti iz Srbije koji se žele cijepiti protiv koronavirusa od sada će to moći učiniti na lokacijama na kojima svakodnevno borave.

Više od 1000 studenata s kroničnim bolestima, posebnim potrebama, ali i studenata završnih godina medicine, farmacije i drugih fakulteta cijepljeno je do danas u Srbiji, a od danas bi ta brojka mogla biti i veća jer kreće masovno cijepljenje u studentskim domovima, javlja Telegraf.

Ravnatelj Studentskog centra Goran Minić pozvao je studente da se cijepe te na taj način pokažu odgovornost i zaštite se. 
– Mi ćemo kao ustanova staviti na raspolaganje i sve naše objekte ako to bude potrebno. Vakcinaciju će sprovoditi kolege iz Studentske poliklinike. Studenti će osim na ova dva punkta, gde postoje poliklinike, moći da se prijave i upravama domova ili savezima u okviru studentskih domova. Danas će početi i anketiranje studenata u domovima o zainteresovanosti za vakcinaciju. – rekao je Minić, prenosi Telegraf.
Studenti su se trebali cijepiti u studentskim domovima Studentski grad i Karaburma u Beogradu. Cijepljenje je moguće obaviti i u Studentskoj poklinici, dok mobilne ekipe cijepe one s posebnim potrebama u domu Mika Mitrović.

Studentska poliklinika inače prima studente na pregled u slučaju sumnje na koronavirus Od ukupnog broja pregledanih pacijenata njih 40% bude pozitivno, a u posljednja dva tjedna ondje ih se na pregled javilo između 100 i 150. 

Cijepljenje će se, prema onome što prenosi N1, odvijati i u Novom sadu u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, u okviru Kampusa.
FOTO: PIXABAY