LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt STEM Teama

U sklopu projekta s ciljem popularizacije STEM-a među ženama pokrenut je i podcast

Pokrenule su platformu punu sadržaja promociji i popularizaciji žena i ženskog rada u STEM-u.

Pokrenule su platformu punu sadržaja promociji i popularizaciji žena i ženskog rada u STEM-u.

Prema podacima Europske komisije samo 17% zaposlenih u sektoru ICT-a su žene. Među onima koji su diplomirali na STEM fakultetima tek 34% čine žene.

Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg je potrebna popularizacija STEM zanimanja među ženama, ali i popularizacija žena koje imaju karijeru u području STEM-a. 

Članice STEM Teama, regionalne platforme za jačanje žena u STEM-u, okupile su se kako bi popularizirale znanost i tehnologiju među djevojkama i ženama.

– Opći cilj platforme je osnažiti mlade inženjerke i naučnice, studentice, djevojčice, djevojke, žene te im pokazati da kultura, tradicija, predrasude i stereotipi ne mogu i ne trebaju utjecati na njihov profesionalni život. Mi znamo koliko podržavamo sve djevojke i djevojčice u želji da budu ono što jesu. – ističu na svojim službenim stranicama. 

Njihova je platforma puna sadržaja namijenjenog promociji i popularizaciji žena i ženskog rada u STEM-u, pa je tako na njoj moguće pročitati intervjue sa znanstvenicama, pronaći edukativne tekstove o STEM području i svemu što ono obuhvaća te se upoznati s radom i aktivnostima tima. 

Edukativni sadržaj objavljuju i na svojim društvenim mrežama: Instagramu, Twitteru i Facebooku, a nedavno su pokrenule i podcast pod nazivom STEMahaluša


FOTO: SCREENSHOT / INSTAGRAM @IAMSTEMTEAM