LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zuckerberg vjeruje da će aplikacija postati uspješna

Twitterovu konkurenciju Threads koristi već više od 10 milijuna korisnika

Nova aplikacija po mnogočemu podsjeća na Twitter, ali koristi veliku količinu podataka.

Nova aplikacija po mnogočemu podsjeća na Twitter, ali koristi veliku količinu podataka.

Direktor Mete, Mark Zuckerberg, objavio je da se u prvih sedam sati od pokretanja Metine aplikacije Threads, prijavilo deset milijuna korisnika. Aplikacija korisnicima omogućuje objavljivanje do 500 znakova, a po mnogočemu podsjeća na Twitter, prenosi BBC.

Već su počela prepucavanja između Marka Zuckerberga i Elona Muska, u kojima Zuckerberg govori da uspjeh Threadsa leži u prijateljskom okružju. No, na to mu je Musk odgovorio da je neusporedivo bolje da te napadaju stranci na Twitteru, nego da pokušavaš sakriti bol u lažnoj sreći na Instagramu.

Aplikacija se može preuzeti u više od 100 zemalja ali ne i u Europi zbog regulatornih problema. Neki konkurenti upozoravaju da Threads koristi ogromnu količinu podataka, uključujući zdravstvene, financijske podatke i neke druge. Korisnici se na Threads prijavljuju koristeći Instagram račun, korisničko ime je isto kao za Instagram, ali može se prilagoditi profil i pratiti iste račune. Objave se mogu dijeliti kao na Instagramu te uključivati ​​poveznice, fotografije i videozapise u trajanju do pet minuta. Threads bi trebao biti i veći od Twittera, više od milijarde ljudi moći će javno razgovarati, ali za to će trebati još vremena. Postoje i veći planovi za aplikaciju kao što je uvođenje dodatnih značajki poput interakcije s ljudima na drugim aplikacijama društvenih mreža kao što je Mastodona.


 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT