LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurnost i povjerenje

TikTok uvodi vremensko ograničenje za maloljetnike

Riječ je o promjenama koje pomažu tinejdžerima da upravljaju svojim vremenom na TikToku, ali i obiteljima u razgovorima o digitalnoj dobrobiti.

Riječ je o promjenama koje pomažu tinejdžerima da upravljaju svojim vremenom na TikToku, ali i obiteljima u razgovorima o digitalnoj dobrobiti.

TikTok je na svojoj službenoj stranici objavio da uvodi nove značajke za tinejdžere, obitelji i širu zajednicu. Naime, riječ je o vremenskom ograničenju za maloljetnike, jer kako kaže Cormac Keenan, voditelj odjela za povjerenje i sigurnost na TikToku, digitalna iskustva bi trebala donositi radost i imati pozitivnu ulogu u načinu na koji se ljudi izražavaju, otkrivaju ideje i povezuju.

Promjene koje pomažu tinejdžerima da upravljaju svojim vremenom na TikToku

U nadolazećim tjednima svi računi korisnika mlađih od 18 godina bit će ograničeni i moći će se koristiti samo 60 minuta. Nakon isteka vremena od korisnika će se tražiti unos zaporke koji bi im pomogao u donošenju odluke o daljnjem listanju po TikToku. Ova se odluka odnosi na tinejdžere, dok će za one mlađe od 13 godina glavnu riječ donositi roditelji ili skrbnici. Oni će također postaviti zaporku, a time će se djeci omogućiti dodatnih 30 minuta scrollanja. Kako kažu, iako ne postoji kolektivno podržano stajalište o ispravnoj količini vremena pred ekranom, pri odabiru ovog ograničenja konzultirali smo se s i stručnjacima iz Digital Wellness Laboratorija iz Dječje bolnice u Bostonu.

Pomaganje obiteljima u razgovorima o digitalnoj dobrobiti

Iako je značajka Family Pairing uvedena još u travnju 2020. godine, sada su u nju dodane nove značajke:
1. Dnevno vremensko ograničenje pred ekranom: roditelji i skrbnici će moći odabrati različita vremenska ograničenja ovisno o danu u tjednu – to će obiteljima dati više izbora za usklađivanje vremena pred ekranom sa školskim rasporedom, praznicima ili obiteljskim putovanjima.
2. Nadzorna ploča: ova ploča pruža sažetke vremena u aplikaciji, broj otvaranja TikToka i raščlambu ukupnog vremena  provedenog tijekom dana i noći
3. Isključivanje obavijesti: Obavijesti nam pomažu da ostanemo povezani, ali postoje trenuci kada je važno biti bez prekida. Ova značajka roditeljima omogućuje da postave raspored za isključivanje obavijesti za svoje tinejdžere. Računi djece u dobi od 13 do 15 godina ne primaju obavijesti iza 21 sat, a računi onih u dobi od 16 do 17 godina imaju onemogućene obavijesti iza 22 sata.

Više o ovoj temi možete pročitati na njihovoj službenoj stranici.
FOTO: UNSPLASH.COM