LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DONALD TRUMP

Trump na TikToku: Do jučer ga je htio ukinuti, a sada mu se pridružio

Bivši američki predsjednik te republikanski kandidat na ovogodišnjim izborima Donald Trump pridružio se TikToku, a sada već ima preko tri milijuna pratitelja!

Bivši američki predsjednik te republikanski kandidat na ovogodišnjim izborima Donald Trump pridružio se TikToku, a sada već ima preko tri milijuna pratitelja!

Bivši američki predsjednik Donald Trump pridružio se za vikend TikToku. Svoj prvi video snimio je na borbi Ultimate Fighting Championshipa u Newarku, New Jersey. „Čast mi je” rekao je Trump u svom prvom videu, nakon što je izvršni direktor Ultimate Fighting Championshipa Dana White započeo video riječima „Predsjednik je sada na TikToku“.

Profil @realdonaldtrump u samo jedan dan sakupio je 3.5 milijuna pratitelja. Prvi video broji preko 60 milijuna pregleda te ima 3.4 milijuna lajkova i preko 130 tisuća komentara.

 

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i američkog sveučilišta



Pridruživanje Trumpa TikToku pomalo je neočekivano, s obzirom na to da ga je za vrijeme svog mandata htio, neuspješno, zabraniti u SAD-u. Ranije ove godine ponovno se pokrenula akcija zabrane aplikacije jer je američka vlada zabrinuta zbog mogućnosti da kineska kompanija ByteDance, koja je vlasnik TikToka, dijeli podatke američkih korisnika s kineskom vladom.

Američka savezna država donijela zakon o postavljanju Deset zapovijedi u škole i na fakultete



No, prije nego što je Kongres odobrio, odnosno predsjednik Joe Biden potpisao zakon koji bi mogao dovesti do zabrane TikToka, Trump je promijenio svoje mišljenje. Naime, izjavio je kako zabrana TikToka ide u korist Facebooku, koji je „pravi neprijatelj naroda“.
 

„Ima puno dobrog i puno lošeg s TikTokom, ali ono što mi se ne sviđa je da ćete bez TikToka učiniti Facebook jačim. Mislim da je Facebook jako loš za našu zemlju.“, rekao je tada Trump za CNBC.


Trumpovo nezadovoljstvo Facebookom posebno je došlo do izražaja 2020. godine, kada su mu Facebook i Instagram računi suspendirani na dvije godine zbog širenja lažnih tvrdnji da su mu predsjednički izbori „ukradeni“. Usprkos tomu, otkako mu je profil vraćen 2023. godine, njegova kampanja koristi Metine platforme za prikupljanje sredstava.

Influenceri zgroženi zabranom TikToka u SAD-u, mnogi će izgubiti jedini izvor prihoda


FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA