LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Skandal na Sveučilištu

Sveučilište prikazalo sliku Hitlera na velikom ekranu prije utakmice: „Iskreno nam je žao"

Sveučilište Michigan uputilo je duboku ispriku javnosti te najavilo da će uvesti novitete kako se ovakva situacija ne bi više ponovila.

Sveučilište Michigan uputilo je duboku ispriku javnosti te najavilo da će uvesti novitete kako se ovakva situacija ne bi više ponovila.

 

Iz Sveučilišta Michigan (MSU) u subotu navečer poslana je duboka isprika nakon loših reakcija na sliku nacističkog vođe Adolfa Hitlera na videozidu tijekom objava raznih zanimljivosti prije utakmice, piše Hina.

Naime, na velikim ekranima na Stadionu Spartan se pojavila fotografija Hitlera dok su se navijači okupljali uoči utakmice američkog nogometa Michigan Statea protiv Michigana dva.

Tijekom tradicionalnog prikazivanja zanimljivosti prije igre, prilikom upita gdje je Hitler rođen, pojavila se njegova fotografija na velikom ekranu. To je bilo djelo unajmljene agencije.
 

„MSU je svjestan da je neprikladan sadržaj koji je objavila treća strana prikazan na video zidu prije početka večerašnje nogometne utakmice", rekao je pomoćnik sportskog direktora MSU-a Matt Larson u pisanoj izjavi te nadodao da mu je žao zbog sadržaja koji je prikazan jer on ne predstavlja njihovih vrijednosti.

 

Larson je priopćio i prekid suradnje s tvrtkom odgovornom za organizaciju te će ubuduće pregledavati sadržaj.
 

Korisnik platforme X Alexander Haenke snimio je sliku videozida i podijelio je na platformi.

 

„Ne kažem da je kraj svijeta ili tako nešto, ali ne možete imati Hitlera na videozidu prije utakmice", napisao je Haenke.

 

Ta je objava pregledana više od 672.000 puta prije završetka poluvremena – izazvala je bijes.

 

„Bok. Ja sam pohađao to sveučilište. Ovo je odvratno", komentirala je jedna osoba.

 

„Nemojmo imati trivijalna pitanja o Hitleru mmmkay!", objavio je drugi.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA