LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dirljiva priča

Student stomatologije iz Sirije opisao kako izgleda život s ocem koji ima sindrom Down

– Što se mene tiče, da sam mogao birati tko će mi biti otac, ne bih se mogao sjetiti nikoga drugoga i ponosan sam na njega jednako kao što je on ponosan na mene. – rekao je student Sader Issa.

– Što se mene tiče, da sam mogao birati tko će mi biti otac, ne bih se mogao sjetiti nikoga drugoga i ponosan sam na njega jednako kao što je on ponosan na mene. – rekao je student Sader Issa.

Ovih dana internetom ponovno kruži intervju studenta stomatologije iz Sirije koji je odrastao uz oca koji ima sindrom Down, a u kojemu govori kako je izgledalo njegovo odrastanje i zašto je zahvalan na njemu.

Saderu Issi u odrastanju nije nedostajalo ni ljubavi ni ičega drugoga, stoga je odlučio razbiti zablude o ljudima s ovim sindromom. Rekao je kako je mnogima teško biti i otac i suprug i da ne polazi svakome za rukom, no da je kod njegova oca to išlo sasvim glatko.

Dijete koje odrasta uz oca sa sindromom Down imat će, poručio je Issa, svu ljubav i nježnost koju netko može pružiti.
– Što se mene tiče, da sam mogao birati tko će mi biti otac, ne bih se mogao sjetiti nikoga drugoga i ponosan sam na njega jednako kao što je on ponosan na mene. – kazao je.
Student je dodao da mu je otac tijekom studija bio podrška financijski, psihološki i svakako drugačije, a tijekom cijelog njegova života naporno je radio kako bi mu omogućio sve potrebno. Očeva predanost gurala ga je, kaže, da bude najbolja moguća osoba. Što se tiče braka njegovih roditelja, on je baš kao i svaki drugi brak, ponekad se u nečemu ne slažu, ali načelno žive u ljubavi, jednostavnosti i poniznosti.

Issa se u nekoliko navrata osvrnuo na negativne stvari o sindromu Down, odnosno na (ne)prihvaćanje takvih osoba u društvu. 
– Mnogima je ideja žene trudne s bebom koja ima sindrom Down najgori mogući scenarij. Izgledno je i pribjegavanje pobačaju. Da je moja baka bila uvjerena u to, ja danas ne bih bio ovdje. – naveo je.
Najdraže mu je kada ga otac predstavi svojim prijateljima kao svojega sina, liječnika, jer tada vidi ponos i sreću u njegovim očima.
 
FOTO: FACEBOOK/SADER ISSA