LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Legendarni predsjednik u utrci za glasove

Sasvim drugačiji političar

Legalizirati korupciju, zelenilo pretvoriti u parking; to su samo mali dijelovi programa koji nudi legendarni predsjednik, Jake stranke.

Legalizirati korupciju, zelenilo pretvoriti u parking; to su samo mali dijelovi programa koji nudi legendarni predsjednik, Jake stranke.

Ne sviđaju ti se prazna obećanja političara tijekom predizbornih kampanja, koja nakon što dobiju potrebne glasove nekako samo ispare iz čitave priče o boljem sutra? Mladi na Kosovu tijekom izbora za gradonačelnika Prištine odlučili su zanemariti prazne političke priče i dati glas sasvim neobičnom kandidatu. Biste li mu i vi dali svoj glas?
Naime, radi se o vrlo neobičnom kandidatu čija popularnost raste svakim danom i trenutno broji preko 37 000 sljedbenika na društvenim mrežama. Tijekom ove predizborne kampanje, postao je pravi hit. Ime mu je Visar Arifaj ili kako ga zovu  „legendarni predsjednik“, a njegova stranka nosi ime  „Jaka stranka“  koju obilježava simbol albanskog dvoglavog orla, ali sa mišićima. On je uvijek ozbiljan, ima brkove, a oblači košulju, kravatu i sako sa kratkim hlačama i dugim čarapama i tako dolazi na televizijske debate.  
Sve je ovo počelo kao dobra šala koja je uzela maha i sad čak ima mogućnost dobiti mjesta u Gradskoj skupštini. „Jaka stranka“ nema nijednog člana, u njoj postoje samo predsjednik Visar Arifaj i svi ostali su potpredsjednici.  Okupljaju se u jednom prištinskom kafiću i tamo odlučuju o svemu što će ponuditi kosovskoj javnosti kada dobiju izbore. Javnost je najprije bila zbunjena ovom grupom mladih. Najveću konfuziju stvara to što su potpuno ozbiljni, a pritom je svaki njihov govor ispunjen parodijom na račun trenutnog rukovodstva.
Njihov program je vrlo zanimljiv i vrlo ironičan. Naime, na Kosovu korupcija uzima tolikog maha da nije moguće otići liječniku ako nemaš dobru vezu pa su kao jedan od ciljeva uzeli korupciju te obećali da će je legalizirati ili, ako ništa drugo, podići na 100% kako ne bi lagali ljudima o realnom stanju. Druga točka njihovog programa je ironično ismijavanje želja kosovskih političara da se Kosovo spoji sa Albanijom. Javna stranka ponudila je jednostavnije rješenje, a to je da se Priština spoji sa susjedim gradićem Kosovo Polje koje je samo 5 kilometara udaljeno od Prištine. Napali su ironično i činjenicu da Priština gubi i ono malo zelenila koje ima jer parkinzi niču preko noći po cijelom grad. Stoga su odlučili park prirode iznad Prištine po imenu Germija pretvoriti u parking jer smatraju kako će se to svakako dogoditi pa ne vide smisla u odugovlačenju.
Legendarni predsjednik naglašava kako njihova stranka nije nimalo drugačija od bilo koje druge stranke u utrci za mjesta u Skupštini pa čak i ako ne dobije izbore, ona je ispunila svoj cilj; obećavala je dovoljno jer je to očigledno jedini posao i cilj političkih stranaka.
Jaka stranka kaže kako je osvajanje ovih izbora njihov osobni uspjeh, uspjeh za njihove obitelji i na kraju uspjeh građana Prištine.
U trenutku kada postane sasvim svejedno koga birate, jer nitko neće donijeti nikakvu promjenu i svi će većinom raditi upravo ove stvari koje Javna stranka obećava, postavlja se pitanje hoćete li dati glas fino serviranoj laži iza koje se skriva okrutna istina ili direktno okrutnoj istini?
 

FOTO: FACEBOOK/PARTIA E FORTË