LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zbog novih mjera

Prosvjedi protiv COVID propusnica u susjedstvu, zadržavali vozilo hitne pomoći

Prosvjednici traže ukidanje novouvedenih COVID propusnica te tvrde kako se njima uskraćuju osnovna ljudska prava.

Prosvjednici traže ukidanje novouvedenih COVID propusnica te tvrde kako se njima uskraćuju osnovna ljudska prava.

Nakon što je na zasjedanju kriznog stožera u Srbiji donesena odluka da će za ugostiteljske objekte nakon 22 sata biti potrebno imati COVID propusnicu, uslijedilo je veliko nezadovoljstvo građana.

Kako je najavila srpska premijerka Ana Brnabić, za boravak u ugostiteljskim objektima će od 23. listopada u 22 sata biti potrebno imati potvrdu o cijepljenju, PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati. Valjanost i provođenje mjera kontrolirat će inspekcije i COVID redari.

Zbog toga, ispred Skupštine Srbije u četvrtak se okupilo dvjestotinjak prosvjednika koji tvrde da se COVID propusnicama ograničava sloboda kretanja građanima, prenosi N1. Prosvjednici su vikali „ne budite ovce”, a s razglasa je svirao „Marš na Drinu”.

U jednom trenutku nekoliko prosvjednika nije željelo propustiti kombi hitne pomoći koji je bio pod rotacijom, ali je nakon kraće rasprave ipak propušten. Prosvjednici su se razišli oko 23 sata.

I u Nišu je ovakva odluka naišla na otpor. Dvjestotinjak građana okupilo se na centralnom gradskom trgu jer su im, kako tvrde, COVID propusnicama uskraćena osnovna ljudska prava.

Na kraju prosvjeda građani su nakratko blokirali promet, nakon čega su se razišli. Za danas su najavili novi prosvjed.
FOTO: UNSPLASH