LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odlazak legende

Pokopan Đorđe Balašević, tamburaši su svirali „Oliveru”

U krugu najuže obitelji i prijatelja i uz svoje stihove na novosadskom groblju pokopan je legendarni glazbenik.

U krugu najuže obitelji i prijatelja i uz svoje stihove na novosadskom groblju pokopan je legendarni glazbenik.

Đorđe Balašević pokopan je danas nešto prije 13 sati u Novom Sadu u krugu najbliže obitelji i nekoliko prijatelja, ukupno 30 ljudi. Tamburaši su pritom izvodili njegove pjesme, među kojima i pjesmu Olivera, s imenom njegove žene, javlja Telegraf.rs.  

Prema pisanju Telegrafa, na novosadsko groblje oko 12:30 stigli su Balaševićev sin Aleksa i zet Aleksandar Jovanović – Jovanin suprug. Nakon toga stigle su i kćeri Jovana i Jelena, supruga, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. 

Podsjetimo, legendarni glazbenik preminuo je 19. veljače 2021. u Kliničkom centru Vojvodina u 68. godini života, nakon nekoliko dana borbe s teškom upalom pluća, prouzrokovanom koronavirusom  Tisuće ljudi i brojni kolege diljem regije opraštaju se od njega.

Đorđe Balašević rođen je 1953. godine u Novom Sadu, gdje je i proveo većinu svog života. Najpoznatiji je po svojim baladama, a pisao je i knjige, scenarije itd. Tijekom života održao je brojne koncerte, a koliki je utjecaj imao na publiku pokazuje to što je zbog njegove smrti proglašen Dan žalosti u Srbiji.
FOTO: PIXABAY