LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
bolja budućnost?

Ovaj grad će do kraja godine zabraniti plastičnu ambalažu

Ovo je veliki napredak za borbu protiv zagađenja plastikom.

Ovo je veliki napredak za borbu protiv zagađenja plastikom.

Lijepa akcija dolazi iz Pekinga. Kako bi se smanjila upotreba nerazgradive jednokratne plastike, glavni grad Kine će do kraja godine zabraniti plastičnu ambalažu

Bit će zabranjeno koristiti plastične vrećice za jednokratnu upotrebu te plastičnih ambalaža za dostavu hrane. Osim toga, Peking je pokrenuo i inicijativu da se zabrani upotreba plastičnih proizvoda i u drugim ključnim industrijama.

Kina se godinama trudi smanjiti zagađenje plastikom. U 2021. godini prodaja jednokratnih plastičnih vrećica pala je za 37 posto u odnosu na prethodnu godinu, prenosi Green.hr.

Peking je, stoga, napravio napredak u smanjenu zagađenja plastikom, no još mora uložiti znatne napore. Kina je 2020. predložila plan  za zabranu ili značajno smanjenje proizvodnje i upotrebe plastičnih proizvoda u sljedećih pet godina kako bi se spriječilo onečišćenje okoliša te se do 2025. očekuje značajno smanjenje količine plastičnog otpada na odlagalištima velikih gradova, uspostavljanje cjelovitog sustava upravljanja plastikom i napredak u razvoju alternativnih proizvoda.
FOTO: PIXABAY