LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaštita okoliša

Fakulteti Sveučilišta u Zagrebu obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u prigodnim radionicama i interaktivnim eko pitalicama, gdje će moći osvojiti i nagrade.

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u prigodnim radionicama i interaktivnim eko pitalicama, gdje će moći osvojiti i nagrade.

Svjetski dan zaštite okoliša, koji se tradicionalno obilježava 5. lipnja, i ove će godine okupiti tri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Geotehnički fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Fakultet organizacije i informatike. Zajedničkim snagama, ovi fakulteti organiziraju dvodnevni događaj 4. i 5. lipnja 2024. godine, kojim će se istaknuti važnost očuvanja okoliša i promicanja održivog razvoja.

Na prostoru Šetališta Ivana Pavla II. u Varaždinu će biti postavljeni brojni štandovi, izložbene i edukativne makete koje će pružiti uvid u najnovije tehnologije i metode za zaštitu okoliša. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u prigodnim radionicama i interaktivnim eko pitalicama, gdje će moći osvojiti i nagrade.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta


Jedan od ključnih segmenata događaja bit će prezentacija tehnologija pročišćavanja zraka i vode, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjene informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša. Kroz ove aktivnosti, sudionici će moći saznati više o inovativnim rješenjima koja pomažu u očuvanju našeg planeta.

Ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša usmjeren je na obnovu zemljišta, suzbijanje pustinjavanja i povećanje otpornosti na sušu, a sve pod geslom: Naša zemlja. Naša budućnost. #GenerationRestoration. Kroz ovaj slogan naglašava se važnost kolektivne odgovornosti i djelovanja u cilju očuvanja naše planete za buduće generacije.

Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima



Događaj će trajati dva dana, počevši od utorka 4. lipnja do srijede 5. lipnja 2024. godine. Ako planirate doći u grupi, Sveučilište moli da svoj posjet najavite putem e-maila na adresu promo@gfv.unizg.hr ili telefonom na broj 099 488 5828, kako bi vam se osigurao vođeni obilazak.

Zagrebački PMF uvodi novi izborni kolegij za buduće stručnjake u farmaceutskoj industriji


Više detalja o događaju očekuje se u narednim danima!
FOTO: PEXELS, ILUSTRACIJA