LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Ova država zabranjuje korištenje društvenih mreža mladima!

Država zabranjuje korištenje društvenih mreža djeci i mladima ispod 16 godina.

Država zabranjuje korištenje društvenih mreža djeci i mladima ispod 16 godina.

Zastupnički dom u Floridi donio je zakon o zabrani korištenja društvenih mreža djeci i mlađima od 16 godina. Predloženi zakon usvojen je sa 106 glasova za i 13 glasova protiv, ali još uvijek čeka potvrdu i odobrenje Senata i Zastupničkog doma na Floridi, izvještava Hina.

Odredbe zakona nalažu uklanjanje korisničkih računa na društvenim mrežama djeci mlađoj od 16 godina, no u nacrtima zakona još uvijek nije jasno izrečeno koje će mreže biti zabranjene.
 


VEZANO: Gotovo polovica tinejdžera osjeća ovisnost o društvenim medijima


 

Cilj predloženog zakona


Paul Renner, predsjednik Zastupničkog doma na Floridi, podržava i zalaže se za zabranu društvenih mreža djeci. Također ističe da je provedba zakona nužna kako bi se uspješno riješili negativnih utjecaja društvenih mreža i ovisnosti koje one stvaraju među djecom.
 

Moramo riješiti negativne učinke društvenih mreža i omogućiti dobar razvoj naše djece. Florida ima obvezu i interes zaštititi djecu, njihovo mentalno zdravlje i djetinjstvo.


Zabrana društvenih mreža omogućit će djeci bolje mentalno zdravlje i zaštititi ih od brojnih neprimjerenih i nasilnih sadržaja, kojima su svakodnevno izložena na društvenim platformama.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA