LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KORISNO ZA SVE

Od sada svi u Instagram storyje mogu dodavati poveznice

Od danas će svim računima na svijetu biti dostupna značajka „link sticker” kako bi mogli dodavati poveznice u svoje Instagram storyje.

Od danas će svim računima na svijetu biti dostupna značajka „link sticker” kako bi mogli dodavati poveznice u svoje Instagram storyje.

Iako je prije opcija dodavanja poveznica u Instagram storyje bila omogućena samo računima s određenim brojem pratitelja, od sada je ova opcija moguća svima i to pomoću alata link sticker. Važno je za istaknuti kako link na storyju više ne uključuje poznati swipe up, već je riječ svojevrsnoj naljepnici integriranoj unutar samog storyja.

Na službenoj stranici navode kako su naljepnice s poveznicama korisne za sve, od tvrtki i kreatora koji svoju publiku nastoje povezati s proizvodima, pa sve do raznih aktivista koji educiraju publiku. Osim toga napominju kako će se ova značajka onemogućiti računima koji budu uzastopno širili dezinformacije ili govor mržnje.

Zgodno je spomenuti i sljedeće što se po ovom pitanju planira napraviti, a na čemu u Instagramu trenutno rade. Riječ je o prilagodbi spomenutih naljepnica u svrhu veće jasnoće onoga što će se vidjeti pritiskom na poveznicu.

Evo i načina na koji možete dodati linkove u vaše IG storyje:
  1. Snimite odnosno prenesite sadržaj za vaš story
  2. Odaberite alat za naljepnice s gornje navigacijske trake
  3. Dodirnite naljepnicu link odnosno na hrv. veza kako bi dodali željenu poveznicu te pritisnite done
  4. Prema želji pozicionirajte naljepnicu na story, a ako želite promijeniti njenu boju samo ju pritisnite.
FOTO: PIXABAY