LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
REVOLUCIJA GRUPNIH RAZGOVORA

Nova WhatsApp značajka dostupna za beta korisnike

WhatsApp kontinuirano ulaže u razvoj funkcionalnosti, a ovim potezom konkurira Slacku. Što je sljedeće?

WhatsApp kontinuirano ulaže u razvoj funkcionalnosti, a ovim potezom konkurira Slacku. Što je sljedeće?

Ako ikad slučajno zalutaš u pregled aplikacija na kojima provodiš najviše vremena i ne čudiš se kada vidiš da WhatsApp uvjerljivo vodi kada je riječ o vremenu koje provodiš na telefonu, ove će te vijesti veseliti. Naime, WhatsAppova nova značajka Zajednice dostupna je za beta korisnike što znači da grupni razgovori dobivaju veliku nadogradnju.

WhatsApp je još u travnju objavio da radi na novoj značajki pod nazivom Zajednice. Riječ je o načinu na koji će odvojene grupe doći pod jedan kišobran. Razvoj je trajao neko vrijeme, a prethodila su mu ažuriranja kojima se veličina grupa udvostručila na 512 ljudi, videopozivi mogu uključivati do 32 osobe, povećano je ograničenje dijeljenja datoteka od 2 GB, uvedeni su emoji reakcije, a statuse zadnji put viđen moguće je sakriti od određenih kontakata.

Zajednice su sada dostupne beta korisnicima, a ako vam je značajka već dostupna, možete dodati do 10 grupa u jednu Zajednicu. Zajednice također daju administratorima grupe veću moć; mogu ukloniti poruke koje smatraju pogrešnima ili problematičnima i mogu poslati najavne poruke svima u grupi. Članovi se također mogu podijeliti u manje grupe za raspravu unutar te zajednice.

Prema dostupnim informacijama Zajednice će se pojaviti u zasebnoj kartici u aplikaciji i to na mjestu gdje je obično bila ikona kamere. WhatsApp je također potvrdio da će end-to-end enkripcija biti proširena na značajku Zajednice.

Doznajemo i kako WhatsApp radi na još više značajki u budućnosti te da biste uskoro mogli tiho izaći iz grupnih razgovora, to jest bez strke koja se neizbježno javlja kada ih napustite.

FOTO: UNSPLASH