LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE COMPLUTENSE

Nakon seksističkog skandala, španjolski studenti poslali javnu ispriku: "Šala je izmakla kontroli..."

Studenti Sveučilišta Complutense u Madridu, uputili su ispriku za svoj seksistički ispad koji je privukao veliku pažnju španjolske javnosti.

Studenti Sveučilišta Complutense u Madridu, uputili su ispriku za svoj seksistički ispad koji je privukao veliku pažnju španjolske javnosti.

Proteklog smo tjedna izvijestili o gnjusnom seksističkom skandalu koji se dogodio na Sveučilištu Complutense u Madridu. Podsjetimo, jedan od studenata otvorio je prozor svog smještaja, nakon čega su uslijedile glasne uvrede upućene kolegiciama u zgradi preko puta.

Ku*ve,  izlazite iz svoji zečjih rupa. Vi ste gomila nimfomanki...- povikao je student na opće ovcije svojih kolega iz doma.


Javna isprika glavnih aktera


Većina španjolske političe scene osudila je ovakav postupak studenta, no jedan dio građana, među kojima su i studenti spomenutog Sveučilišta, sve naziva tradicijom te ističe kako nisu postojale zle namjere. Pod pritiskom javnosti, glavni akteri su uputili javnu ispriku.

Kao studenti Elías Ahuja Residence (studentskog doma), izražavamo žaljenje zbog naših postupaka. Bila je to loša šala i sve je izmaklo kontorli." - stoji u isprici.

No, bez obzira na ispriku, ovakav postupak u sebi sadrži evidentne elemente kaznenog djela te će madridski javni tužitelj detaljnije istražiti slučaj, dok se Sveučilište još nije javno oglasilo o mogućim sankcijama za grupu studenata.
FOTO: UNSPLASH