LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Complutense

Zastrašujuće snimke stižu iz Madrida: Deseci studenata seksističkim ispadima vrijeđali kolegice

Više desetaka muških studenata, sa Sveučilište Complutense u Madridu, sudjelovalo je u gnjusnom seksističkom napadu na svoje kolegice. Snimka je ubrzo postala viralna, a sam čin je naišao na osudu španjolskih vlasti.

Više desetaka muških studenata, sa Sveučilište Complutense u Madridu, sudjelovalo je u gnjusnom seksističkom napadu na svoje kolegice. Snimka je ubrzo postala viralna, a sam čin je naišao na osudu španjolskih vlasti.

Iako živimo u 21. stoljeću, vremenu napretka, ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, vrijeđanje i omalovažavanje žena, nažalost, još uvijek je zastupljeno u velikoj mjeri. No, pomalo nevjerojatno zvuči da se takva vrijeđanja događaju među studentima, i to na jednom od najpoznatijih svjetskih sveučilišta.

Sveučilište Complutense u Madridu po upisnim kvotama spada u treće najveće sveučilište u Europi, a prema dostupnim podacima, svake se godine tamo upiše više od 80 tisuća domaćih i inozemnih studenata. Upravo na spomenutoj visokoobrazovnoj instituciji, dogodio se veliki seksistički ispad, a u glavne aktere spadaju deseci muških studenata. 

Unutar studentskog kampusa Sveučilišta Complutensa, jedan je student prvotno otvorio prozor svog smještaja, a zatim su uslijedile gnjusne uvrede.

Ku*ve,  izlazite iz svoji zečjih rupa. Vi ste gomila  nimfomanki...- povikao je student, a riječi su bile upućene kolegicama, koje su smještene u zgradi preko puta.

Da stvar bude gora, nakon izgovorenih riječi, hrpa studenata je otvorila svoje prozore te su životinjskim urlicima podržali svog kolegu. Snimka je ubrzo postala viralna, a video je prvotno objavljen na YouTube stranici španjolskih novina - El Debate.

 

Osuda premijera i ostatka političke scene

Podjedinici, pa čak i pojedine pripadnice ženskog spola, ovaj su događaj pokušale opravdati te su navele kako se radi o tradiciji u kojoj nema ništa sporno. S druge strane, španjolski premjer i predsjednik Socijalističke radničke stranke, Pedro Sánchez, osudio je postupke studenata i navodi kako će nadležna tijela ispitati situaciju.


Ne postoje isprike za ovakvo ponašanje koja zasigurno ne predstavlja opća razmišljanja španjolskog društva. Sve političke stranke i mediji trebaju jasno osuditi ovakvo ponašanje. - rekao je Sanchez u javnom priopćenju, a izjava je podržana i  od ostatak španjolske političke scene.

FOTO: YOUTUBE