LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Šetnja koja nije za bilo koga

Najduži viseći most na svijetu otvorio se u Češkoj

Sky Bridge 721, najnoviji je i najduži viseći most na svijetu te se utaborio u Češkoj Republici skupa sa svojih kompletnih 721 metara dužine.

Sky Bridge 721, najnoviji je i najduži viseći most na svijetu te se utaborio u Češkoj Republici skupa sa svojih kompletnih 721 metara dužine.

Hodanje od jedne planine do druge visoko nad zemljom sa samo ogromnom dolinom koja se prostire ispod, nije šetnja za bilo koga. No, ljubitelji uzbuđenja i ljubitelji infrastrukture jurit će u ljetovalište Dolní Morava na sjeveroistoku Češke kako bi se popeli na najnoviji i najduži viseći most na svijetu.

U izgradnji posljednje dvije godine te s rasponom od 721 metra, prikladno nazvan Sky Bridge 721, službeno je otvoren 13. svibnja. Šetnica obećava spektakularan pogled na planine Jeseníky prekrivene oblacima i sveukupno zapanjujuće, iako pomalo zastrašujuće, iskustvo.

Austrijska blogerica Victoria Fellner posjetila je Sky Bridge 721 ranije ovog tjedna u sklopu pretpremijernog događaja te podijelila fotografije na svojem Instagram profilu.

Fellner je za CNN Travel rekla da joj je prvi korak na mostu dao osjećaj mučnine.

Međutim, ovaj početni strah splasnuo je dok se divila okolnom krajoliku.

- Bojala sam se da će se viseći most jako potresti, ali nije bilo tako loše - rekla je Fellner. - Pogled je stvarno impresivan i čak možete vidjeti šumu kroz rešetke! Srećom, ne bojim se visine.

Sky Bridge 721, opasan kablovima, visi 95 metara iznad doline i proteže se između 1.110 i 1.116 metara iznad razine mora. Mostu se može pristupiti žičarom, a pješačenje je jednosmjerno. Po izlasku iz šetnice s druge strane, posjetitelji se mogu prošetati po popločanoj šumskoj stazi obrubljenoj znakovima koji opisuju češku povijest. Tu je također adekvatna telefonska igra virtualne stvarnosti.

Dolní Morava, smještena na češkoj granici s Poljskom, mjesto je za odmor koji je također dom za skijaške staze, alpski roller coaster za koji se tvrdi da je drugi najduži u Europi, restoran na vrhu planine i atrakciju nazvanu Sky Walk (zakrivljena struktura s drvenom stazom i toboganom koja se nalazi na 1116 metara nadmorske visine).

Nebeski most Češke Republike je 154 metra duži od trenutačnog visećeg mosta koji je ujedno i unutar Guinnessovog svjetskog rekorda, pješački most Baglung Parbat u pokrajini Gandaki, Nepal. Sky Bridge 721 udaljen je oko 2 i pol sata vožnje od glavnog grada Češke, Praga.
FOTO: PIXABAY