LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nevjerojatan pothvat

Muškarac iz Floride pokušao prijeći Atlantski ocean u Mjehuriću – pritom je uhićen

Reza Baluchi je uz pomoć svog izuma koji nalikuje na kotač za hrčka pokušao prijeći ocean. Jedan od njegovih ciljeva bio je prikupiti novac za ljude koji su ga na kraju uhitili.

Reza Baluchi je uz pomoć svog izuma koji nalikuje na kotač za hrčka pokušao prijeći ocean. Jedan od njegovih ciljeva bio je prikupiti novac za ljude koji su ga na kraju uhitili.

Baš kad pomislite da ste vidjeli sve, nešto vas iznenadi. Tako bi se mogao opisati slučaj muškarca s Floride Reza Baluchija (44) koji je dizajnirao i napravio plovilo koje nalikuje na kotač kojim bi se igrao hrčak, prenosi BBC.

Plovilo je bilo funkcionalno, ali američka obalna straža ipak je bila brža od njega te ga je presrela oko 110 km od otoka Tybee u Georgiji. Dužnosnici su priopćili da je 44-godišnji maratonac već pokušao slična putovanja, ali svaki put bi ga uhvatili. 
 

Na temelju stanja plovila, koje je plutalo zbog žica i plutača, službenici su utvrdili da je Baluchi očito vodio nesigurno putovanje, stoji u kaznenoj prijavi.


Baluchi je navodno odbijao napustiti brod tri dana, a pritom je prijetio da će se ubiti te izjavio da ima bombu u brodu. No, na kraju je ipak popustio, a utvrđeno je da nije zapravo imao bombu. Sada ga na obali čekaju optužbe i suđenje, ali ovo nije bilo njegovo prvo uhićenje.
 

Zašto se vraća u Mjehurić?


Prije nekoliko godina je pokušao s plovilom, koje on naziva Mjehurić, otploviti s Floride do New Yorka, ali nije daleko dospio. U ranijim intervjuima otkrio je koji je njegov cilj.
 

Moj cilj nije samo prikupiti novac za beskućnike već prikupiti novac za Obalnu stražu, prikupiti novac za policijsku upravu, prikupiti novac za vatrogasce, rekao je za WOFL-TV u Orlandu 2021.


Ovo vrlo vjerojatno neće biti njegova posljednja avantura s Mjehurićem, ali upitno je kada će se usuditi ponovno pokušati.
FOTO: SCREENSHOT VIA CANVA