LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internet shopping atrakcija

Mnogi mladi naručuju preko online platforme Temu, evo što trebate znati o toj trgovini

Temu je popularna online platforma koja nudi jeftine proizvode, ali mladi trebaju biti oprezni zbog varijabilne kvalitete i potencijalnih rizika vezanih uz privatnost podataka i sigurnost kupovine.

Temu je popularna online platforma koja nudi jeftine proizvode, ali mladi trebaju biti oprezni zbog varijabilne kvalitete i potencijalnih rizika vezanih uz privatnost podataka i sigurnost kupovine.

Temu je online platforma koja nudi sve – od odjeće i tehnoloških uređaja do kućanskih potrepština i modnih dodataka. Ono što privlači mnoge, a posebno mlade, su izrazito niske cijene. Na primjer, na Temu možete kupiti torbu za 1 euro, slušalice za 3 eura ili kuhinjske uređaje za manje od 50 eura. Popularnost platforme među mladima ubrzano raste, zahvaljujući oglasima i preporukama na društvenim mrežama.


FOTO: Temu.com, screenshot
 

Jesu li proizvodi na Temu kvalitetni?


EU istražuje nepravilnosti rada nekoliko poznatih društvenih mreža, zaštita maloljetnika glavni prioritet


Kvaliteta proizvoda na Temu može varirati. Mnogi mladi zadovoljni su kupovinom sitnih dodataka poput futrola za telefone, modnih dodataka ili dekorativnih predmeta, no tehnološki proizvodi i skuplji artikli često mogu biti manje kvalitetni od očekivanog. Temu nudi proizvode nepoznatih brendova, stoga je uvijek rizik naručivati elektroničke uređaje. Ako tražite kvalitetu, možda je bolje izbjegavati tehnološke proizvode s te platforme.
 

Je li sigurno naručivati s Temua?


Iako većina naručenih proizvoda stigne, vrijeme dostave često traje dulje, obično oko 10 dana. Sigurnost kupovine na Temu otvorena je za raspravu. Temu prikuplja podatke kao i mnoge druge aplikacije, ali važno je biti oprezan. Preporučuje se korištenje sigurnih metoda plaćanja poput PayPala, a ne direktno povezivanje bankovnih kartica. Također, neki korisnici su prijavili da su proizvodi stigli oštećeni ili različiti od prikazanih na stranici.

Dogodilo se više računalnih prijevara, policija poziva na oprez i provjeru e-trgovina pomoću ovog servisa


 

Kontroverze vezane uz Temu


Temu je optužen za nedostatak transparentnosti kada je riječ o proizvodnji svojih artikala, uključujući potencijalno kršenje zakona o prisilnom radu. Osim toga, platforma koristi podatke korisnika za ciljanje s oglasima, što je izazvalo zabrinutost zbog privatnosti. Iako Temu tvrdi da ne prodaje podatke korisnika, oni ih dijele s marketinškim partnerima, što se može protumačiti kao prodaja podataka.
 

Je li Temu prava platforma za vas?


Kako riješiti najveće studentske postispitne probleme?


Za mlade koji žele štedjeti i nemaju visoka očekivanja kada je riječ o kvaliteti, Temu može biti zanimljiva opcija. Međutim, važno je znati da online kupovina uvijek nosi određeni rizik, osobito na platformama koje nude proizvode po nevjerojatno niskim cijenama. Ako se odlučite za kupovinu na Temu, budite oprezni s osobnim podacima i pripremite se na dulje vrijeme čekanja na dostavu.
IZVOR: ZDNET / TECHCRUNCH
FOTO: PEXELS