LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Švedska grupa

Legendarna grupa ABBA iduće godine objavljuje 5 pjesama

Švedska grupa ABBA trebala bi se ponovno okupiti u svibnju sljedeće godine, a tada bi trebali objaviti svojih pet novih pjesama.

Švedska grupa ABBA trebala bi se ponovno okupiti u svibnju sljedeće godine, a tada bi trebali objaviti svojih pet novih pjesama.

Švedska grupa ABBA umjesto dvije, sljedeće će godine objaviti pet pjesama, piše Independent. Pjesme su trebale biti objavljene već krajem ove godine, ali te su planove poremetili koronavirus i tehničke poteškoće.

Geoff Lloyd, suorganizator podcasta Reasons to Be Cheerful to je saznao tijekom Zoom razgovora s Björnom Ulvaeusom koji je trenutačno u karanteni na vlastitom otoku u Stockholmskom arhipelagu.

– Snimili pet novih pjesama. Trebale su biti objavljene još krajem prošle godine, no zbog tehničkih poteškoća i pandemije koronavirusa stvari su odgođene. Obećao mi je da će izaći tijekom 2021. – rekao je Lloyd za Independent.

Posljednji studijski album ABBA je objavila 1982. godine, dok su tri neobjavljene pjesme izašle 1993. i 1994. Za one koji ne znaju, ako takvih i ima, ovaj bend koji čine Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad i Agnethe Fältskog međunarodnu je slavu stekao 1974., pobjedom na natjecanju za pjesmu Eurovizije s pjesmom Waterloo koja je postala veliki hit.

Ulvaeus je otkrio novinarima da su se u samo pola minute sve dogovorili i vrlo se brzo vratili u prošlost. Rekao je da je osjećaj bio neobičan, ali istovremeno i vrlo poseban te da se čini kao da se sve događalo jučer. Članovi benda trebali bi se sastati u svibnju. Dok čekamo nove pjesme, možemo se jednom starom prisjetiti zašto je ABBA gotovo svima drag bend.
 
FOTO: UNSPLASH