LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GRUPNA TUŽBA

Korisnici Zooma mogu dobiti 15 do 25 dolara odštete kao rezultat grupne tužbe

Korisnici Zooma mogu se prijaviti za nočvanu kompenzaciju u iznosu od 15 do 25 dolara ovisno o tome jesu li koristili pretplatu ili besplatnu verziju aplikacije.

Korisnici Zooma mogu se prijaviti za nočvanu kompenzaciju u iznosu od 15 do 25 dolara ovisno o tome jesu li koristili pretplatu ili besplatnu verziju aplikacije.

Kao dio grupne tužbe zbog navodnih problema s privatnosti i sigurnosti, ljudi koji su koristili Zoom između 2016. i 2021. godine sada mogu podnijeti zahtjev za primanje novčane kompenzacije u iznosu od 15 odnosno 25 dolara, piše Vice.

Grupna tužba Zoomu bila je upućena zbog navodnog dijeljenja korisničkih podataka s trećim stranama, njihovog nedovoljnog angažmana po pitanju Zoom bombinga te lažnog oglašavanja Zooma, odnosno tvrdnji poduzeća da je njihov proizvod posjedovao end-to-end enkripciju premda zapravo nije.

Skupina koja je tužila Zoom u ponedjeljak je poslala e-poštu korisnicima Zooma koji ispunjavaju uvjete za naknadu, objašnjavajući kako se mogu prijaviti za dobivanje novca.

Prema spomenutoj poruci, svi koji su između 30. ožujka 2016. i 30 srpnja 2021. godine koristili Zoom imaju pravo na novčanu naknadu i to prema sljedećem modelu:
  • Svi koji su bili Class Member odnosno koji su plaćali pretplatu na aplikaciju Zoom Meetings imaju pravo podnijeti zahtjev za 25 dolara
  • Redovite korisnici Zooma koji nisu plaćali pretplatu mogu podnijeti zahtjev za naknadu od 15 dolara.
Korisnici koji žele novac, a Zoom su koristili u Sjedinjenim Američkim Državama, mogu podnijeti zahtjev na ZoomMeetingsClassAction.com ili poslati papirnati obrazac do 5. ožujka 2022.

U izjavi poslanoj e-poštom, glasnogovornik Zooma rekao je kako su privatnost i sigurnost njihovih korisnika glavni prioriteti za Zoom, te kako ozbiljno shvaćaju povjerenje koje im njihovi korisnici daju.
FOTO: PIXABAY