LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GRUPNA TUŽBA

Korisnici Zooma mogu dobiti 15 do 25 dolara odštete kao rezultat grupne tužbe

Korisnici Zooma mogu se prijaviti za nočvanu kompenzaciju u iznosu od 15 do 25 dolara ovisno o tome jesu li koristili pretplatu ili besplatnu verziju aplikacije.

Korisnici Zooma mogu se prijaviti za nočvanu kompenzaciju u iznosu od 15 do 25 dolara ovisno o tome jesu li koristili pretplatu ili besplatnu verziju aplikacije.

Kao dio grupne tužbe zbog navodnih problema s privatnosti i sigurnosti, ljudi koji su koristili Zoom između 2016. i 2021. godine sada mogu podnijeti zahtjev za primanje novčane kompenzacije u iznosu od 15 odnosno 25 dolara, piše Vice.

Grupna tužba Zoomu bila je upućena zbog navodnog dijeljenja korisničkih podataka s trećim stranama, njihovog nedovoljnog angažmana po pitanju Zoom bombinga te lažnog oglašavanja Zooma, odnosno tvrdnji poduzeća da je njihov proizvod posjedovao end-to-end enkripciju premda zapravo nije.

Studenti podnose tužbu nakon što je nastavnik završio ispit 90 sekundi prerano



Skupina koja je tužila Zoom u ponedjeljak je poslala e-poštu korisnicima Zooma koji ispunjavaju uvjete za naknadu, objašnjavajući kako se mogu prijaviti za dobivanje novca.

Djevojčica dobila 800 000 dolara zbog  'kobnog' McNuggeta 


Prema spomenutoj poruci, svi koji su između 30. ožujka 2016. i 30 srpnja 2021. godine koristili Zoom imaju pravo na novčanu naknadu i to prema sljedećem modelu:
  • Svi koji su bili Class Member odnosno koji su plaćali pretplatu na aplikaciju Zoom Meetings imaju pravo podnijeti zahtjev za 25 dolara
  • Redovite korisnici Zooma koji nisu plaćali pretplatu mogu podnijeti zahtjev za naknadu od 15 dolara.
Korisnici koji žele novac, a Zoom su koristili u Sjedinjenim Američkim Državama, mogu podnijeti zahtjev na ZoomMeetingsClassAction.com ili poslati papirnati obrazac do 5. ožujka 2022.

Svjetski poznat brend poklanja hektolitre piva nakon što je donesena odluka o zabrani točenja alkohola


U izjavi poslanoj e-poštom, glasnogovornik Zooma rekao je kako su privatnost i sigurnost njihovih korisnika glavni prioriteti za Zoom, te kako ozbiljno shvaćaju povjerenje koje im njihovi korisnici daju.
FOTO: PIXABAY