LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"The Bellybutton Challenge"

Koja je vaša izlika, višak kilograma ili kratke ruke?

U koju vi grupaciju spadate, onih gipkih, bucmastih ili kratkih ruku?

U koju vi grupaciju spadate, onih gipkih, bucmastih ili kratkih ruku?

Kineski trend the bellybutton challenge započeo je na kineskoj verziji Twittera, Weibo, a u kratko je vrijeme pokorio ostale društvene mreže, poput Facebooka i Twittera.

Izazov, navodno, pokazuje morate li ići na dijetu ili ste dovoljno „mršavi“, a cijela je poanta da rukom preko leđa uspijete dodirniti svoj pupak.

Ako to uspijete, linija vam je odlična, ako ne – navodno biste trebali razmisliti o svojoj kilaži. Naravno, uz sam pokušaj, na jednu od društvenih mreža treba se i objaviti selfie kako biste dokazali da je vaša linija savršena.

Iako mnogi vide ovaj izazov kao samo jedan od zabavnih viralnih trendova, pogotovo oni koji uspiju u izazovu, drugi naglašavaju da će utjecati loše na mlade kojima je slika vlastitog tijela i ovako srušena.

Bellybutton Challenge
 
Izvor: Twitter
 

Stručnjaci naglašavaju kako na uspjeh u ovom izazovu ne ovisi samo kilaža, već i dužina ruku te gipkost. To je potvrdio i instruktor fitnessa Xie Wei koji u izazovu nije bio uspješan, te je naglasio:

– Ni ja to ne mogu, a za ispunjavanje izazova potrebna su tri faktora. Prvi je da je osoba mršavija, drugi da ima duge ruke i treći da je fleksibilna. Bilo da se bave tjelovježbom ili ne, oni koji uspješno ispunjavaju ovaj izazov su osobe koje su vrlo mršave i imaju vrlo uzak struk.

No, neki i koji nisu savršeno mršavi ipak uspjevaju u ovom izazovu! 

Bellybutton Challenge naslovna
 
Izvor: Twitter
 
FOTO: FLICK/M00BY