LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nakon 6 mjeseci rata

Kako izgleda nova školska godina u Ukrajini?

Civilna područja i škole i dalje su pogođeni, ali nakon prvih mjeseci šoka, 51% škola u Ukrajini, unatoč riziku, ponovno se otvara za obrazovanje.

Civilna područja i škole i dalje su pogođeni, ali nakon prvih mjeseci šoka, 51% škola u Ukrajini, unatoč riziku, ponovno se otvara za obrazovanje.

Ovog je rujna započela škola i u Ukrajini, ali djeca nisu dijelila sjećanja na zabavne praznike sa svojim obiteljima. Njihove priče bile su o preživljenom ratu. Mnogima je posljednji dan škole bio dan prije ruske invazije na njihovu zemlju 24. veljače. Šest mjeseci rata oštetilo je 2.400 škola diljem zemlje, uključujući 269 koje su potpuno uništene, kako navode ukrajinski dužnosnici.

NEIZDANE DIPLOME Kada se učionica pretvori u bojno polje, glavni predmet postaje hrabrost


Civilna područja i škole i dalje su pogođeni, ali nakon prvih mjeseci šoka, 51% škola u Ukrajini, unatoč riziku, ponovno se otvara za obrazovanje, s mogućnošću učenja putem interneta ukoliko tako odaberu roditelji. Međutim, sigurnost ostaje prioritet. U školama koje nemaju brzi pristup skloništima ili se nalaze blizu granica s Bjelorusijom i Rusijom ili u blizini aktivnih vojnih zona, djeca će učiti samo online.

Druga strana priče: Utjecaj rusko-ukrajinskog rata na ruske studente u Europi


Najmanje 379 djece ubijeno je od početka rata, dok se za 223 djece ne zna gdje se nalazi, prema Uredu glavnog tužitelja Ukrajine. Još 7.013 djece bilo je među Ukrajincima koji su prisilno prebačeni u Rusiju s područja pod ruskom okupacijom.

IZVOR: APNEWS.COM
FOTO: UNSPLASH