LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Jedna susjedna država razmatra uvođenje karantene samo za one od 15 do 35 godina starosti

Ulazak u Sloveniju od idućeg tjedna mogao bi za mlade predstavljati problem jer je moguće da će morati u karantenu nakon ulasku u državu.

Ulazak u Sloveniju od idućeg tjedna mogao bi za mlade predstavljati problem jer je moguće da će morati u karantenu nakon ulasku u državu.

Slovenski epidemiolozi razmatraju novu mjeru prema kojoj bi prilikom ulaska u Sloveniju u karantenu morali oni koji su stari između 15 i 35 godina, prenosi Index.hr.
Vezano: Ako planirate izaći u neki hrvatski klub ili kafić, smjet ćete ostati samo do ponoći!
Razlog tomu je taj što su u zadnjih nekoliko dana i tjedana najvećim dijelom mladi ti koji su zaraženi i koji koronavirus prenose na ostale, i to uglavnom zbog nepridržavanja mjera za vrijeme tulumarenja.
– Konstatirali smo da su izvori zaraza i hrvatskih i naših državljana iste lokacije, noćni lokali. Zato pozdravljam odluku Hrvatske da ih privremeno zatvori – kazao je Krek, slovenski epidemiolog.
Samo su u četvrtak u Sloveniju uvezena 22 slučaja koronavirusa, a od ta 22, 20 njih uzrok je tulumarenje na Zrću i Pagu. Kako prenosi Index, Krek je rekao da Hrvatska postaje značajni izvor unosa zaraze u Sloveniju na što treba reagirati, i da će predložiti slovenskoj vladi nove mjere pooštravanja režima ulaska iz Hrvatske početkom idućeg tjedna, ovisno o tome što pokažu testiranja sljedećih dana.
FOTO: PIXABAY