LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziva i druge da se cijepe

Internetom kruži priča o Srbinu koji živi u pećini skoro 20 godina, ali se cijepio čim je čuo za cjepivo

Srbina koji se zbog manjka osjećaja slobode u gradu prije malo manje od 20 godina preselio u pećinu, boravak izvan civilizacije nije spriječio da se cijepi protiv koronavirusa.

Srbina koji se zbog manjka osjećaja slobode u gradu prije malo manje od 20 godina preselio u pećinu, boravak izvan civilizacije nije spriječio da se cijepi protiv koronavirusa.

Panta Petrović dolazi iz Srbije i već gotovo 20 godina živi u pećini u Staroj planini na jugu Srbije jer se želio distancirati od ostatka svijeta. Za pandemiju je saznao tijekom jednog od rijetkih posjeta gradu, piše France24, a odmah nakon što je saznao za cjepivo, odlučio se cijepiti.

Petrović tvrdi da virus ne bira pa će doći i u njegovu pećinu u koju je došao nakon što je radio na crno u Pirotu i odlučio da mu je dosta civilizacije. Kaže da nije bio slobodan u gradu, da se ondje svađaš sa ženom, susjedima, policijom, stalno ti je netko na putu. Sada se hrani gljivama i ribama te ponekad hranom iz kanti za smeće.

Ondje ima i životinje, koze i kokoši, no morao ih je skloniti u kolibu na rubu grada zbog napada vuka. Prima socijalnu pomoć, no novac smatra prokletim i mišljenja je da kvari ljude. Životinje, s druge strane, voli, osobito divlju svinju koju je spasio prije 8 godina i hranio ju bočicom dok se nije oporavila. Ima još tridesetak pasa i mačaka. Trenutno skrbi i o nekoliko mačića čiju je majku ubio vuk pa ih on mora hraniti špricom.

Petrović je novac zarađen u inozemstvu prije odlaska u pećinu donirao zajednici za izgradnju triju malih mostova. Prokomentirao je, između ostalog, da ne razumije čemu strka oko cjepiva i da on želi dobiti sve tri doze, čak i jednu dodatnu te je ujedno pozvao i druge da se cijepe.
FOTO: YOUTUBE (SCREENSHOT) / DIARTRA