LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CELEBRITY I POLITIKA

Globalna pop-zvijezda podržala Kamalu nakon predsjedničke debate: potaknula mnoge mlade birače

Podrška popularne pjevačice Kamali Harris pruža značajan poticaj među mladim biračima, utjecajem na društvenim mrežama i javnim zalaganjem za mnoge teme koje mlade zanimaju.

Podrška popularne pjevačice Kamali Harris pruža značajan poticaj među mladim biračima, utjecajem na društvenim mrežama i javnim zalaganjem za mnoge teme koje mlade zanimaju.

Taylor Swift, globalna pop-ikona s ogromnom bazom obožavatelja, javno je podržala potpredsjednicu Kamalu Harris u predsjedničkoj utrci 2024. godine. Podrška je stigla neposredno nakon debate između Harris i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Swift je na svom Instagramu izjavila kako vjeruje da Harris brani prava i uzroke kojima je potrebna snažna liderica. Ta podrška donosi Harris značajan poticaj, posebno među mladim biračima, koji su već dugo najangažiraniji dio njezine publike.
 

Utjecaj na mlade birače


Taylor Swift ima nevjerojatan utjecaj na mlade birače, posebno one koji prvi put izlaze na izbore. Njezina objava na Instagramu, gdje ju prati 283 milijuna ljudi, često izaziva lavinu reakcija i može imati konkretan učinak na registraciju birača. U prošlosti, Swift je pozivala svoje pratitelje da se registriraju za glasovanje, a rezultati su bili značajni, s tisućama novih registracija nakon samo jedne objave. Njezina podrška Kamali Harris mogla bi značajno mobilizirati mlade birače, grupu koja je ključna za nadolazeće izbore.
 

Obrazovanje visokih dužnosnika u EU: od časnika u vojsci do novinara. Plenković priča čak četiri jezika


 

Politička angažiranost


Iako je Taylor Swift u ranijim fazama karijere izbjegavala političke teme, u posljednjih nekoliko godina postala je sve glasnija u izražavanju svojih stavova. Njezina podrška Joeu Bidenu i Kamali Harris 2020. godine izazvala je veliku pozornost, a 2024. je odlučila ponovno stati na stranu demokrata. Swift se često zalaže za prava žena, LGBTQ+ zajednicu i pristup pobačaju, što je dodatno učvrstilo njezin status kao politički angažirane javne osobe.

Od politologa do teologa: evo koje su fakultete završili aktualni ministri u Vladi


 

Reakcija na dezinformacije i umjetnu inteligenciju


Jedan od razloga za Swiftinu javnu podršku Harris bila je zabrinutost zbog dezinformacija, posebice onih koje su se širile pomoću umjetne inteligencije. U svojoj objavi, Swift je spomenula lažne sadržaje koji su sugerirali da podržava Donalda Trumpa, a koje je Trump promovirao na društvenim mrežama. Taj incident potaknuo je Swift da bude jasna u vezi svojih stavova i planova za izbore kako bi spriječila daljnje širenje lažnih informacija.
 

Važnost podrške Taylor Swift za kampanju Harris


Trump na TikToku: Do jučer ga je htio ukinuti, a sada mu se pridružio


Podrška Taylor Swift Kamali Harris donosi neprocjenjivu vrijednost za demokratsku kampanju, ističe New York TImes. Njezina sposobnost da privuče pažnju medija i poveže se s mladom publikom čini ju moćnim saveznikom. S obzirom na Harrisov dobar rezultat među mlađim biračima u anketama, njezina podrška mogla bi dodatno pojačati entuzijazam i sudjelovanje te ključne demografske skupine na izborima.
IZVOR: NEW YORK TIMES
FOTO: WIKIMEDIA COMMONS / SCREENSHOT INSTAGRAM TAYLOR SWIFT