LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SLUŽBENO

Eurosong se ipak neće održati u Ukrajini

Predložena druga zemlja.

Predložena druga zemlja.

Već smo pisali o budućnosti Eurosonga 2023. i Ukrajini kao zemlji domaćinu. S obzirom na to da su predstavnici Ukrajine pobijedili na ovogodišnjem Eurosongu, protokol nalaže da su oni domaćini sljedeće godine. Međutim, zbog rata koji ne jenjava, odabrana je druga zemlja kao domaćin.

U službenom priopćenju Europska radiodifuzna unija koja je zaslužna za organizaciju Eurosonga, otkrila je da pregovara s BBC-jem o tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude domaćin.
– Nakon objektivne analize Referentna skupina i Upravni odbor ESC-a s dubokim su žaljenjem zaključili da, s obzirom na trenutne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva potrebna televizijskoj kući za domaćinstvo, organizaciju i produkciju natjecanja za pjesmu Eurovizije prema pravilima, ukrajinska televizija trenutno ne može organizirati događaj. – napisali su u priopćenju.
Također su napisali da žele da se ukrajinska pobjeda odrazi u emitiranju Eurosonga sljedeće godine. S obzirom na to da je drugo mjesto ove godine osvojio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Sam Ryder odlučeno je da će se Eurosong 2023. potencijalno održati u toj zemlji.
FOTO: PIXABAY