LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZA SVE GLAZBOLJUPCE

Dugo očekivani Spotify Wrapped napokon je tu: očekuje vas nov, kreativan i dosad neviđen pristup

Cilj ovog projekta je pokazati vaš glazbeni ukus te interakciju između izvođača i njihovih pratitelja na što kreativniji način.

Cilj ovog projekta je pokazati vaš glazbeni ukus te interakciju između izvođača i njihovih pratitelja na što kreativniji način.

Dobre vijesti stižu za sve vas koji glazbu slušate na jednoj od najpoznatijih audio streaming platfoformi, Spotifyju, a to je da su napokon objavili Spotify Wrapped 2022. Cilj ovog projekta je pokazati vaš glazbeni ukus te interakciju između izvođača i njihovih pratitelja na što kreativniji način. Uzimajući vaše podatke o glazbi koju pretražujete, (ponovno) slušate te 'lajkate', Spotify nastoji sastaviti zabavnu interaktivnu priču o vama i vašem glazbenom ukusu.

Što sve donosi?

Ono što se već i prošle godine moglo saznati jesu žanrovi glazbe koje ste slušali, samo što vam ove godine osim broja žanrova koje ste proučili, prikažu i top 5 slušanih žanrova i to na zanimljiv način – razvrstani su na 5 različitih planeta. Nakon toga slijedi novitet, koji objašnjava u kakvom ste ritmu započeli svoj dan, kakva glazba se nastavila tijekom tog istog dana te s kakvom ste glazbom završili navečer. Nakon toga slijedi statistički podatak o tome koliko ste minuta proveli na Spotifyju. Zatim, kao i prošle godine, slijedi popis pjesama koje ste najviše slušali, playlista od top 100 pjesama koju za vas sastavi Spotify, vaša najdraža pjesma te top 5 najdražih izvođača. Postoji još jedan novitet, a taj je slušatelje najviše oduševio – vaš listening personality koji objašnjava kakvu glazbu volite.

Poruke izvođača

Ove godine Wrapped je znatno interaktivniji. Najvjerniji slušaoci određenih izvođača ove će godine uz poruku dobiti i video zahvale koji će snimiti njihov najdraži izvođač, uz pratnju njihove najslušanije pjesme. Ovu mogućnost će dobiti više od 40 000 slušatelja te se time ostvaruje jedinstvena prilika za još veće povezivanje izvođača i fanova.

TOP 5 kategorije

Osim personaliziranog sadržaja, Spotify objavljuje podatke iz još 5 kategorija, a to su: najslušaniji izvođač, 'najviralniji'  izvođač, najslušanije pjesme, najslušaniji albumi te najslušaniji podcasti u 2022. godini. U prvoj kategoriji trofej odnosi Bad Bunny, a na drugom mjestu je Taylor Swift koja je osvojila prvo mjesto u drugoj kategoriji. U trećoj kategoriji medalju odnosi pjesma ''As it was'' koju izvodi Harry Styles, dok je najslušaniji album ''Un Verano Sin Ti'' izvođača Bad Bunnyja, koji mu pridonosi još jednu nagradu. Prvo mjesto u kategoriji za najslušaniji podcast odnosi ''The Joe Rogan experience''.

Ovi podaci odnose se na slušatelje iz cijelog svijeta, ali također postoje i liste koje se odnose samo na stanovnike iz SAD-a. Osim ovih kategorija, naveli su i neke trendove koji su oblikovali našu godinu.

FOTO: UNSPLASH.COM