LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastavak kampanje u Australiji

Cijena čokoladica Snickers ovisit će o raspoloženju potrošača

Ako su kupci loše volje, manje će platiti omiljene čokoladice.

Ako su kupci loše volje, manje će platiti omiljene čokoladice.

Brend Snickers nastavlja s vrlo popularnom kampanjom Kad si gladan, nisi svoj! kojom nastoje približiti čokoladice onima kojima su najpotrebnije – mrzovoljnim, gladnim ljudima. U sklopu kampanje kreiran je algoritam Snickers Hungerithm koji će pratiti trenutno raspoloženja potrošača na društvenim mrežama te ovisno o njemu snižavati cijene. 

Algoritam se temelji na rječniku od 3000 riječi i napravljen je tako da razumije žargon i sarkazam. Dnevno će analizirati više od 14 000 postova na društvenim mrežama, odnosno pratit će ključne riječi u postovima i zabilježiti kakvo raspoloženje prevladava.

Cijene čokoladica prilagodit će se raspoloženju potrošača. Ako algoritam pokaže da se većina potencijalnih kupaca osjeća ljuto i iznervirano, smanjit će se cijene, dakle ako ste lošije volje, platit ćete manje.

Sistem će se obnavljati tijekom dana, s time da se cijena čokoladica maksimalno može sniziti za 82 posto. Popust će biti vidljiv na kuponu koji potrošači mogu pronaći na službenim stranicama Snickersa i iskoristiti u jednoj od 7-Eleven prodavaonica u Australiji.

Bitno je naglasiti da je trenutno jedino u Australiji moguće iskoristiti ovu pogodnost, no već se sljedeće godine očekuje nastavak kampanje diljem svijeta. S obzirom na generalno nezadovoljstvo koje vlada u Hrvatskoj, vjerujemo da bi upravo u našoj zemlji ova kampanja bila odlično prihvaćena.

FOTO: FLICKR/ANNIE MOLE