LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Beogradu

Beogradski profesor uveseljava svojim Facebook statusima

Dr. Branislav Boričić dekan je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu i profesor kakvog bi sigurno mnogi poželjeli!

Dr. Branislav Boričić dekan je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu i profesor kakvog bi sigurno mnogi poželjeli!

Dr. Branislav Boričić profesor je i dekan na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu.

Profesor Boričić inače je aktivan na društvenim mrežama, njegovi ga studenti obožavaju.

Opisuju ga kao mentora i savjetnika, a prema svojim se studentima odnosi prijateljski. 

Poznat je po dobrom smislu za humor, što je još jedan od razloga zbog kojeg ga studenti obožavaju.

Posljednjim statusom na Facebooku nasmijao je sve sa svog fakulteta, ali i mnoge druge korisnike Facebooka. 

Status je ubrzo obišao cijelu regiju, uz brojne lajkove. Profesor je zaradio i hrpu komentara svojih studenata, bivših i sadašnjih, ali i mnogih drugih korisnika koji bez problema izražavaju svoje divljenje i sklonost duhovitom profesoru.
 

Beogradski profesor Branislav Boričić, Facebook status
 
FOTO: Facebook
 

Omiljenom profesoru ovo nije prvi status kojim je razveselio svoje Facebook prijatelje. Evo ih još nekoliko:

 - Poznajem dvije studentice. Jedna uvijek plače prije ispita, a druga poslije, bilo od radosti, bilo od tuge. Znajte da vaši ispiti NIKADA nisu vrijedni vaših suza! To vam kažem ja, profesor po zanimanju!

 - Svima koji se jos uvek dvoume da li sutra da izadju na ispit iz Matematike: izadjite; ako ne izadjete, necete poloziti!

Za kraj, status koji bi mogao biti neki nastavak na prvi status o "ne učenju". Sasvim sigurno je "ne učenje" zahvatilo cijeli Balkan, a i šire! :D

Beogradski profesor Branislav Boričić, drugi status
 
FOTO: Facebook
 

Na ovaj način profesor i dekan Boričić približava se studentima, pokazuje im kako je jedan od njih i kako ih razumije. Tako bi se zapravo trebali ponašati svi profesori, nastavnici, učitelji pa i tete u vrtiću.

Oni nisu samo profesori, oni su pedagozi. Treba znati raditi sa studentima; ponekad to zahtijeva strogoću, a ponekad i onu drugu zabavnu stranu. Studentima je lakše i zanimljivije učiti na predavanju ako je i profesor zanimljiv. Ne moraju sva predavanja biti suhoparna o kakvom god predmetu se radilo, bila to kao u ovom slučaju, matematika, ili možda latinski jezik.

Profesor je tu da poduči studente, on, naravno, nije tu da ih zabavlja, ali dobro dođe imati nekog zabavnog profesora.

Profesor Boričić pronašao je onaj savršeni balans - kako se približiti studentima, podučiti ih, ali i dalje imati njihovo poštovanje. 

FOTO: FACEBOOK