LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lijepa gesta velikog Đoleta

Balaševići poklonili klimu novosadskom studentskom domu

– Znam prozor, ali ne znam vrata. – priznao je Balašević.

– Znam prozor, ali ne znam vrata. – priznao je Balašević.

Đorđe i Olivera Balašević jučer su iznenadili Slavonku Jelenu Matović koja studira u Novom Sadu i živi u studentskom domu „Veljko Vlahović” u sobi 212.

U sobi 212 i Olivera Balašević provela je svoje studentske dane prije 36 godine, studirajući na Fakultetu za fizičku kulturu.

Razlog posjete slavnih Balaševića studentskom domu akcija je koju pokreću i u sklopu koje su donirali klimatizacijski uređaj za sobu 212.

Cilj akcije poticanje je ličnosti iz javnog života, koje su svoje studentske dane provodili u studentskom domu, a danas su nešto postigli u životu, da doniraju novac ili stvari kojima bi se uredio dom i podigla kvaliteta studentskog života.

Upravo ovu sobu u svojoj pjesmi „Provincijalka” spominje Đorđe Balašević, koji je došao nešto kasnije i na vrata zalijepio pločicu sa stihovima: „Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. lipnja 1979.” 

– On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili trgovačkom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti trčala bih kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala. – rekla je Olivera.

Đole je zakasnio na primopredaju klimatizacijskog uređaja, a svoje kašnjenje šmekerski je objasnio: – Znam prozor, ali ne znam vrata. – priznavši da je zapravo prvi put u toj sobi.

– Živjeli smo u jedno pristojnije vrijeme. To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu proći, a da se toga ne sjetim. – dodao je Đole.

Jelena Matović inače je iz Požege, a u Novom Sadu studira promet i telekomunikacije na Fakultetu tehničkih nauka. Oduševljenje poklonom i pojavom poznatog para na vratima studentske sobe nije krila, uz napomenu da je klima upravo ono što nedostaje sobi 212.

– Olja je tu studirala i zna kako je preko ljeta vruće, jer nema nikakve izolacije. Klima će nam puno značiti. – rekla je Jelena. 

Olivera Balašević, Đorđe Balašević i Jelena Matović
 
Olivera Balašević, Đorđe Balašević i Jelena Matović, FOTO: MojNoviSad.com
 
 
FOTO: MOJNOVISAD.COM