LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što to znači za korisnike?

AI chatbot samostalno objavio tajanstven 'Snapstory' i prestao odgovarati korisnicima

Korisnike društvene mreže Snapchat iznenadila je samostalna objava 'prijateljskog' chatbota kojem takva radnja ne bi trebala biti omogućena.

Korisnike društvene mreže Snapchat iznenadila je samostalna objava 'prijateljskog' chatbota kojem takva radnja ne bi trebala biti omogućena.

 
Na društvenoj mreži Snapchat ovih je dana došlo do prave pomutnje zbog takozvanog My AI chatbota. Robot koji odgovara na poruke korisnicima kao da je njihov prijatelj objavio je samostalan Snapstory, što ne bi trebalo biti moguće, prenosi Mashable. To je kod korisnika izazvalo nelagodu, no je li to stvarno toliko iznenađujuće?

Naime, dostupan mu je sadržaj koji korisnici te mreže svakodnevno objavljuju. Dodatno, cijelo vrijeme vodi razgovore s korisnicima u kojima ima pristup raznoraznim informacijama. Nije toliko čudno da je i on htio biti ,,kul" i objaviti kako provodi slobodno vrijeme. No, u jednom trenu je prestao odgovarati korisnicima, a posebno ih je uplašilo to što je nekima govorio da nije objavio ništa, a drugima da je ipak objavio Snapstory.




FOTO: Screenshot

Snapstory je bio poprilično jednostavan, prikazivao je ravno bež područje s gornjom četvrtinom zaslona druge svijetle ravne boje. Korisnici su zaključili da bi to moglo predstavljati zid i strop.

Snapchatov My AI chatbot predstavljen je ranije ove godine, a korisnicima bi trebao predlagati koje filtere koristiti, koja mjesta posjetiti, ali i odgovarati na poruke korisnicima. Zbog navodnih tehničkih poteškoća, samostalno je kreirao objavu te na kratko vrijeme prestao odgovarati korisnicima.

Hoće li se korisnici nastaviti služiti chatbotom kao i do sada ili ih je ova situacija odviše uplašila? Kako god bilo, izgleda da je ponašanje chatbotova promjenjivo, stoga pripazite kakve sve osobne informacije dijelite sa svojim ,,online orijateljem".
FOTO: SCREENSHOT