LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europsko prvenstvo u Rimu

Mladi hrvatski atletičar Roko Farkaš u polufinalu Europskog prvenstva s novim nacionalnim rekordom

Farkaš, član varaždinske Slobode, u nedjeljnim je kvalifikacijama postigao vrijeme od 20,70 sekundi, čime je srušio 43 godine star rekord Željka Knapića, koji je istu dionicu 1981. godine istrčao za 20,76 sekundi.

Farkaš, član varaždinske Slobode, u nedjeljnim je kvalifikacijama postigao vrijeme od 20,70 sekundi, čime je srušio 43 godine star rekord Željka Knapića, koji je istu dionicu 1981. godine istrčao za 20,76 sekundi.

U uzbudljivom nastupu na Europskom prvenstvu u Rimu, jedan od najvećih talenata hrvatske atletike – devetnaestogodišnji Roko Farkaš iz Nedelišća plasirao se u polufinale utrke na 200 metara, postavivši pritom novi hrvatski rekord.

Studenti kineziologije osvojili svjetske titule na dva različita međunarodna natjecanja


Farkaš, član varaždinske Slobode, u nedjeljnim je kvalifikacijama postigao vrijeme od 20,70 sekundi, čime je srušio 43 godine star rekord Željka Knapića, koji je istu dionicu 1981. godine istrčao za 20,76 sekundi. Najbolje vrijeme kvalifikacija postigao je Švicarac Felix Svensson s rezultatom 20,52 sekunde.

„Povukla me odlična atmosfera i jaki suparnici pored mene. Znao sam da od početka moram ići maksimalno i ispalo je super. Vidio sam odmah rezultat, vidio sam da nema nikoga pored mene i znao sam da sam napravio odličan posao. Nisam osjećao da imam to u sebi. Istina, treninzi jesu pokazivali da bih mogao biti brz, ali ovo stvarno nisam očekivao. Znao sam da je jaka konkurencija, ali 20,70 mi nije bilo u mislima.”  izjavio je Farkaš za Sportske novosti.


Danas spektakl na zagrebačkom trgu


S tim vremenom Farkaš se uz još 11 sprintera priključio dvanaestorici koja su imala izravan plasman u večernje polufinale od 21:39, gdje je bio najmlađi sudionik. U konačnici je bio nešto sporiji nego ujutro, te s 20,95 zauzeo ukupno 22. mjesto.
 

„Šteta što su obje utrke bile u jednom danu, bilo bi bolje da sam imao dan odmora. Ali, nema veze, polufinale je velika stvar, zapravo sama činjenica da sam se na 200 m plasirao na EP je velika.”  kazao je Farkaš.


Taj izvanredan rezultat mladog hrvatskog sprintera ne samo da ga je doveo u polufinale Europskog prvenstva nego je također donio nadu i uzbuđenje među ljubiteljima atletike u Hrvatskoj. Roko Farkaš svojom je izvedbom pokazao da mlada generacija hrvatskih atletičara ima potencijal za velike uspjehe na međunarodnoj sceni.
IZVOR: SPORTSKE NOVOSTI
FOTO: EUROPEAN ATHLETICS, FACEBOOK