LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kineziološki fakultet u Zagrebu

Studenti kineziologije osvojili svjetske titule na dva različita međunarodna natjecanja

Roko Farkaš osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok je Rino Mašić briljirao na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke.

Roko Farkaš osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok je Rino Mašić briljirao na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke.

Studenti prve godine sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Kineziologije, Roko Farkaš i Rino Mašić, postigli su izvanredne uspjehe na međunarodnim natjecanjima, donoseći zlatne medalje i odlične rezultate svome fakulteu.

Roko Farkaš osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Limi, u glavnom gradu Perua. Na četvrtom danu natjecanja, Farkaš je u četvrtoj seriji ostvario skok od 8.17 metara, što mu je omogućilo da postavi novi juniorski rekord. Ovaj rezultat osigurao mu je naslov svjetskog juniorskog prvaka i istaknuo ga među najboljim mladim atletičarima na globalnoj razini.

Hrvatski studenti nastupili na Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju, evo kako su prošli



Rino Mašić nastavio je s uspješnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke održanom u Moldaviji. Mašić, koji je već poznat kao dvostruki europski i svjetski prvak, osvojio je dvostruku svjetsku titulu u kategoriji do 110 kg. Natječući se protiv 1600 konkurenata iz 61 zemlje, Mašić je potvrdio svoje visoke standarde, osvojivši zlato u obaranju ruke lijevom i desnom rukom. Ovaj uspjeh osigurao mu je priznanje kao najuspješnijem obaraču ruke u svim kategorijama.

Studenti olimpijci: Olimpijske igre i sveučilišta imaju neraskidivu vezu kroz povijest


Ova postignuća Roka Farkaša i Rina Mašića predstavljaju značajan uspjeh za Kineziološki fakultet i cijelu akademsku zajednicu. Njihovi rezultati ističu visoki standard obrazovanja i sportske pripreme na fakultetu.
 

„Čestitamo Roki i Rinu na ovom izvanrednom uspjehu, koji ne samo da donosi čast njima osobno, već i cijelom Kineziološkom fakultetu! Njihovi uspjesi inspiracija su svim studentima i potvrda kvalitete našeg studija”, poručili su s Kineziologije.

 

Profesorica zagrebačkog KIF-a uskočila u „cipele” Joška Jeličića i postala prva stručna analitičarka


IZVOR: KINEZIOLOŠKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA