LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Boks za mlađe dobne skupine

Mladi boksač iz Požege postao prvak Hrvatske

Damian je nametnuo snažan tempo i uz izuzetnu borbenost osvojio pobjedu odlukom sudaca 4:1, čime je postao prvak Hrvatske.

Damian je nametnuo snažan tempo i uz izuzetnu borbenost osvojio pobjedu odlukom sudaca 4:1, čime je postao prvak Hrvatske.

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe dobne skupine održavalo se u Vukovaru od 30. svibnja do 1. lipnja 2024. godine koje je donijelo izvanredne rezultate za članove požeškog kluba Gracianaklu. Mladi kadet do 37 kg Damian Bošnjak postao je prvak Hrvatske nakon što je pokazao izuzetne vještine i borbenost, prenosi Požeški.hr.

U polufinalu Damian se suočio s Denisom Kanurićem iz zagrebačkog Gladijatora. U sve tri runde Damian je bio dominantan, s jasnom inicijativom i preciznim udarcima. Sudci su jednoglasno odlučili u njegovu korist rezultatom 5:0. Finalni meč donio je izazov u borbi protiv Antonija Bercea iz zagrebačkog kluba Rekord. Damian se hrabro suočio s višim protivnikom koji se vješto izmicao i uzvraćao udarce. Prva runda pripala je Antoniu, no Damian je u drugoj rundi pokazao stratešku prilagodbu, uspješno pogodivši desnim krošeom zbog čega je sudac brojao Berceu. U trećoj rundi Damian je nametnuo snažan tempo i uz izuzetnu borbenost osvojio pobjedu odlukom sudaca 4:1, čime je postao prvak Hrvatske.

Povratak boksača koji „leti kao leptir, bode kao osa”



To je ukupno sedma zlatna medalja za klub, a ujedno i prva zlatna medalja nakon već deset godina. Prije Damiana zlato su dva puta osvojili Bruno Knežević i Robert Krpan, dok su Mihael Jugović i Valentin Vidović osvojili po jedno zlato.
IZVOR: POŽEŠKI.HR
FOTO: POŽEŠKI.HR